Politikerne skal diskutere, om pladsen her ved Herredsvejen kunne laves om til en p-plads. Foto: Mdt

Der bliver indtil videre ikke brugt penge på at undersøge, om pladsen her ved Herredsvejen kunne laves om til en p-plads. Nu skal Arkitektur- og trafikudvalget invitere flere parter med i at undersøge, hvor parkeringspladserne skal placeres i Hillerød. Foto: Mdt

Ingen parkering på fårefold: Nu skal nye p-muligheder på bordet

Politikerne i Økonomiudvalget var enige om at inddrage flere parter, inden der træffes beslutninger om, hvor nye parkeringspladser kan placeres i Hillerød

Af
Mette Dolmer Thygesen

Hillerød Kommune skal ikke gå videre med at undersøge, om fårefolden på Herredsvejen kan omdannes til en grøn parkeringsplads - lige nu.

Økonomiudvalget var nemlig onsdag enige om, at forvaltningens forslag om at bruge 200.000 kroner på at undersøge, om det grønne område kan blive til p-plads for handlende og ansatte i bymidten ikke skal gå videre til behandling i byrådet. I stedet sendte et enigt Økonomiudvalg sagen tilbage til Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, som nu skal invitere både byråd og Hillerød ByForum til en debat om, hvordan parkeringen kan forbedres i bymidten.

"Der var jo ikke den sædvanlige brede enighed i ABT-udvalget om at bruge de 200.000 kroner lige der på Herredsvejen lige nu. Så vi vil prøve at arbejde os frem mod andre muligheder for at skabe mere og bedre parkering i tilknytning til bymidten," siger borgmester Kirsten Jensen (S).

Ingen løsning i splittelse

I Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget stemte både Socialdemokratiet og SF imod at gå videre med ideen om at omdanne fårefolden til p-plads, mens Venstre mente, sagen skulle undersøges. Men i Økonomiudvalget kom det altså ikke til afstemning, da Venstre foreslog, at Byforum inddrages, siger Klaus Markussen:

"Hvis vi sender forslaget videre som det er fra ABT-udvalget, så vil byrådet være splittet omkring det, og det giver ikke nogen løsning på parkeringssituationen. Så nu er vi kommet med det forslag at involvere Byforum, så de kan komme til orde og komme med nogle gode ideer til parkeringen i bymidten".

Gerne grøn p-plads

Venstre havde dog gerne gået videre med at undersøge, om pladsen, der af forvaltningen kaldes Munkeengen, kan bruges som grøn parkeringsplads:

"Jeg er stolt af, at Venstre i ABT-udvalget insisterede på, at der skal findes en løsning på parkeringsproblemerne. Og hvis andre var med på ideen, så ville vi gerne arbejde videre med det. Det er også vigtigt at sige, at når vi taler p-pladser i bymidten, så behøver det ikke være 'asfalthelveder'. Det kan laves æstetisk og smukt i respekt for grønne værdier. Men vi er jo ikke nidkært låst fast på, at det her er det eneste forslag, det er," siger Klaus Markussen og tilføjer:

"Nu kender vi synspunkterne fra dem, der ikke synes, det er en god idé med parkering på Munkeengen, og nu får vi så mulighed for at få en kommentar fra andre på den placering og andre placeringer. Vi får flere synspunkter bragt til bordet. For der er et problem med parkeringen - og det bliver ikke mindre med tiden, så der skal findes en løsning".

Ideer på bordet

Kirsten Jensen glæder sig over, at både Byforum og de partier, som ikke har en plads i ABT-udvalget, nu kan komme med deres input til parkeringsproblematikken.

"Der er nogle steder, hvor presset er voldsomt på parkeringen, og udvalget har både bedt om en analyse af parkeringen og en strategi for den. I andre byer arbejder erhvervslivet og kommunen også sammen om at finde p-pladser, fordi de forskellige steder kan være belastede på forskellige tidspunkter af døgnet, alt efter om folk arbejder eller bor der. Nu får vi så Byforum - og andre parter - ind over, og så er jeg sikker på, der kommer en hel del ideer på bordet," siger hun.

Hillerød Byforum er et samarbejde mellem bymidtens interessenter som erhvervsforeningen Hillerød Shopping, ejendomsejere, kulturliv, frivillige og Hillerød Kommune.

Publiceret 28 May 2019 06:00