Sådan skal et kommende boligbyggeri med 113 lejligheder se ud, når det står færdig på Carlsberg i Hillerød i efteråret 2020.

Sådan skal et kommende boligbyggeri med 113 lejligheder se ud, når det står færdig på Carlsberg i Hillerød i efteråret 2020.

Nyt boligprojekt på Carlsbergvej:

113 nye lejligheder i op til fem etager

Byggeriet af tre længer med i alt 113 lejligheder på Carlsbergvej går i gang til efteråret

byggeri Endnu et stort boligbyggeri går snart i gang på Carlsbergvej i Hillerød. Det er en ejendom, som består af 113 lejligheder, og som er tegnet af Årstidernes Arkitekter.

Boligprojektet, som forventes at blive igangsat til efteråret ved Ramblaen, består af 8.000 kvadratmeter ejendom i tre sammenhængende længer omkring et stort, fælles gårdrum. Højden på bygningen varierer mellem fire og fem etager, og bygningen får en stor, fælles tagterrasse. De i alt 113 lejligheder fordeler sig på to-, tre- og fireværelseslejligheder og står efter planen klar til indflytning i efteråret 2020.

Bygningen bliver lavest mod vest og højest mod øst, "så flest boliger får glæde af udsigten, og skyggegenerne minimeres," skriver investeringsvirksomheden Koncenton, som har købt det 8000 kvadratmeter store boligprojekt af AG Gruppen, i en pressemeddelelse.

Attraktiv by

Hillerød er en attraktiv by at investere i, mener Koncenton, som kalder den én af Sjællands hurtigst voksende byer:

”Behovet for boliger stiger ikke kun i København og Aarhus, og det er derfor et naturligt skridt for Koncenton at udvide vores fokusområde til nogle af Danmarks hurtigst voksende byer. Hillerød er en by, hvor der sker en masse spændende ting lige nu, med flere store arbejdspladser i vækst og stor tilstrømning af indbyggere. Det er bestemt en by, vi ser et stort potentiale i," udtaler investeringsdirektør i Koncenton Oliver Peters i meddelelsen.

Koncenton, som i forvejen administrerer flere end 2.500 boliger i København, Aarhus og andre store vækstbyer, forventer, at Hillerød Kommunes indbyggertal stiger med hele 17 procent i perioden 2018-2028.

Særlig arkitektur

Det er AG Gruppen, der er udvikler og entreprenør på byggeriet. De arbejder også sammen med Koncenton om et boligprojekt i Høje Taastrup og udvider nu altså samarbejdet til Hillerød.

"Det har været vigtigt for os at sikre et varieret udbud af boligstørrelser, som matcher de krav, der stilles af nutidens mange familieformer. Det nyudviklede kvarter omkring Campus Hillerød bliver en spændende ny bydel med en helt særlig arkitektur, og vi ser frem til at kunne gå i gang med byggeriet efter sommerferien," udtaler AG Gruppens administrerende direktør Robin Feddern i pressemeddelelsen.

Lokalplan fra 2017

De nye boliger ligger inden for lokalplan 432, som byrådet vedtog 20. december 2017. Formålet med lokalplanen er at omdanne tidligere banearealer og parkeringspladser til et nyt byområde med campusbyggeri, boliger og kontorer, der udnytter nærheden til Hillerød Station. Et stort flertal af byrådsmedlemmerne, på nær Mette Thiesen fra Nye Borgerlige og Kim Hendry (uden for parti), stemte for. Ifølge lokalplanen kan der bygges 1.200 kvadratmeter til dagligvarebutik på grunden.

Kommunen er i øvrigt ved at grave ud til et nyt lyskryds på Carlsbergvej, så den ene vejbane er lukket for trafik de næste to en halv måned, hvor arbejdet varer.

Mdt

Publiceret 22 May 2019 06:00