Mange vælger at parkere uden for en af de afmærkede båse, når de ikke kan finde en ledig p-plads. Foto: Martin Warming

Mange vælger at parkere uden for en af de afmærkede båse, når de ikke kan finde en ledig p-plads. Foto: Martin Warming

Nyt parkeringsproblem i Hillerød:

Bøderegn over bilister trods gratis parkering

Kommunens p-vagter har fået travlt med at skrive bøder ud til bilister, der parkerer ulovligt på Teglgårdssøens parkeringdplads

Af
Martin Warming

Parkeringspladsen ved Teglgårdssøen kan gå hen og blive en helt god forretning for Hillerød Kommune.

Parkeringspladsen er en af de få parkeringspladser i Hillerød, hvor man ikke skal betale for at parkere, og indtil den 25. april havde kommunens p-vagter aldrig nogensinde udstedt én eneste parkeringsafgift på p-pladsen.

Men selvom man kan parkere gratis på p-pladsen, lige så længe man vil, så kan det alligevel godt lade sig gøre af få en p-afgift på Teglgårdssøens parkeringsplads. Eksempelvis hvis man parkerer uden for en af de afmærkede p-båse.

Og det er lige netop på den konto, at pengene fra p-afgifter er begyndt at rulle ind i kommunekassen. I perioden fra den 25. april til torsdag den 16. maj klokken 11 uddelte kommunens p-vagter 104 p-afgifter på hver 550 kroner. Alle sammen til bilister, der havde parkeret deres bil uden for en af de afmærkede p-båse.

Parkeringspladsen er nemlig ofte proppet med biler. Det har den ikke været tidligere, men efter at p-pladsen på Carlsbergvej ved Frederiksborg Byskole lukkede i slutningen af marts, kan det være særdeles svært at finde en ledig p-plads på Teglgårdssøens parkeringsplads, og derfor vælger mange altså tilsyneladende at parkere uden for de afmærkede p-båse.

Kommunens p-vagter har udskrevet 104 p-afgifter på Teglgårdssøens parkeringsplads siden den 25. april. Indtil da var der aldrig nogensinde bliver udskrevet en p-afgift på parkeringspladsen. Foto: Martin Warming

Kommunens p-vagter har udskrevet 104 p-afgifter på Teglgårdssøens parkeringsplads siden den 25. april. Indtil da var der aldrig nogensinde bliver udskrevet en p-afgift på parkeringspladsen. Foto: Martin Warming

Solgt p-plads

Kommunen har solgt området mellem stationen og Frederiksborg Byskole, der nu skal udvikles med nye boliger og erhverv, og derfor måtte den kommunale p-plads altså lade livet. Til gengæld bliver det bygget en ny parkeringsplads på et stykke af Byskolens boldbaner, hvor blandt andre skolens medarbejdere og borgere, der skal have tjekket bisserne hos den fælleskommunale tandplejeklinik, kan parkere.

Dan Riise (V), der er formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget i Hillerød Kommune, har tidligere lovet, at den nye p-plads skulle være færdig, før p-pladsen mellem stationen og Frederiksborg Byskole blev lukket. Men den nye p-plads er først klar til august, fortæller han.

"Der er simpelthen sket en beklagelig fejl. Lokalplanen til ombygningen af byskolen og den nye parkeringsplads ved boldbanen er blevet forsinket, og det har så betydet, at vi alligevel ikke kunne få de to ting til at passe sammen. Det er rigtig beklageligt, da vi havde lovet hinanden, at tingene skulle gøres i den rigtige rækkefølge, og at den nye parkeringsplads skulle være færdig, før vi lukkede parkeringspladsen mellem stationen og Byskolen," siger Dan Riise til Hillerød Posten.

"Vi har nu bedt forvaltningen undersøge, om vi kan lave nogle flere midlertidige parkeringspladser ved Teglgårdssøens parkeringsplads, indtil den nye p-plads ved Byskolen er færdig," tilføjer han.

Ingen kære mor

De bilister, der har svært ved at finde en ledig p-plads på Teglgårdssøens parkeringsplads, skal ikke gøre sig forhåbninger om, at kommunen ser gennem fingre med ulovligt parkerede biler.

"Det er svært at trække bøderne tilbage eller holde op med at udstede dem. Der er noget med brandveje og den slags, så der er også noget sikkerhed i det. Redningskøretøjerne skal kunne komme frem, hvis der for eksempel går ild i en bil, så vi kan ikke bare sige, at man kan smide sin bil, hvor man vil. Til gengæld kan vi se på, at vi kan strege nogle flere p-båse op, selvom det nok ikke bliver til så mange, og så er forvaltningen som sagt ved at undersøge, om der kan laves nogle flere midlertidige p-pladser på området ned mod Jagtvej," siger Dan Riise, der ærgrer sig over, at det kan være svært at finde en ledig p-plads ved stationen.

"Ja, det er rigtig ærgerligt, og det er et stort problem, at de mennesker, der faktisk godt vil bruge de offentlige transportmidler, ikke kan finde en ledig p-plads i nærheden af stationen," siger han.

"Vi arbejder seriøst på at løse parkeringsproblemerne i Hillerød, og jeg synes, at vi prøver at undersøge alle muligheder, men det er klart, at, når der går kuk i rækkefølgen som her, så kan det være ligegyldigt, hvor meget man har regnet på det," slutter han.

Publiceret 21 May 2019 07:26