Søren H. Sørensen, Asbjørn Baggesen og Søren Budtz har etableret Hemingway Club i Hillerød. Foto: Niels Idskov

Søren H. Sørensen, Asbjørn Baggesen og Søren Budtz har etableret Hemingway Club i Hillerød. Foto: Niels Idskov

Voksne mænd går med i Hemingway Club

Også Hillerød tilbyder nu foredrag og fællesskab for mænd over de 60 år. Med premiere 8. maj

Af
Niels Idskov

Der er tale om et uformelt formiddagsmøde omkring et foredrag. Man spiser en ostemad, drikker en kop kaffe og nyder måske en Gammel Dansk - og møder andre, der har rundet de 60 og mere til. Det handler mest af alt om det sociale, men også om at få sin naturlige nysgerrighed stillet og at få udvidet sit netværk. Det koster 25 kr. pr. gang, og det er uforpligtende.

Det er godt at fordybe sig lidt og komme hjem til konen og være en veloplagt samtalepartner

"Det er godt at fordybe sig lidt og komme hjem til konen og være en veloplagt samtalepartner," som Asbjørn Baggesen siger.

Vi taler om Hemingway Club Hillerød, som netop er blevet stablet på benene, og som har premiere med sit første møde onsdag 8. maj kl. 9.30. Her kommer professor Holger Bernt Hansen fra Københavns Universitet og fortæller om "Hvor går Afrika hen i en ny politisk og økonomisk verdensorden". Og to uger senere kommer udvalgsformand Dan Riise fra byrådet i Hillerød og fortæller om hvordan Hillerød skal udvikle sig de kommende år.

"Vi vil forsøge at komme så bredt ud som muligt. Fra det globale til det lokale, som man kan se på de første foredrag," siger Søren H. Sørensen, som sammen med Asbjørn Baggesen og Søren Budtz er de tre initiativtagere til Hemingway Club Hillerød.

Søren H. Sørensen på 70 år og Asbjørn Baggesen på 76 år er tidligere lærere, og Søren Budtz på 66 år har en fortid i IT-branchen.

Et stort behov

Fælles for trioen er, at de som pensionister savnede tilbud af netop denne art og fik opsnuset, at Hemingway Club Fredensborg var en mulighed. Her deltog de hver især i flere møder og fandt derpå sammen om at starte op i Hillerød. Hemingway Club har overordnet set mere end fem år på bagen, og navnet er valgt for at signalere frihed. Siden starten i november 2013 i Gentofte er der etableret klubber i 12 kommuner eller byer, heraf med hele tre afdelinger i Rudersdal. Alle klubber er at finde i hovedstadsområdet. Fra Køge og Solrød i syd til Hørsholm-Rungsted, Fredensborg og nu også Hillerød i nord.

Det breder sig, for der er åbenbart et stort behov. Hemingway Club-stifterne taler også om projektet som "Vejen til det gode liv - for voksne mænd."

"Vi har allerede 26 tilmeldte, så der er stor interesse for at være med," siger Søren Budtz om den nye klub i Hillerød, som indtil nu kun har fået tilmeldinger via mund-til-mund-metoden. Der vil være plads til omkring 40-50 deltagere i Frivilligcenter Hillerød på Fredensvej bag Hillerød Bibliotek, og med endnu større fremmøde kan man rykke over i Kedelhuset med en kapacitet til 60-70 fremmødte.

Helt uafhængig

Hemingway Club er uafhængig af parti-politik, religion og andre tilhørsforhold. Dertil økonomisk uafhængig og en non-profit forening. Derfor er der heller ikke råd til dyre foredragsholdere. Flot sagt er der tale om et fællesskab, hvor mænd i 60+ alderen kan trives og vedligeholde deres sociale kompetencer og derved bane vejen til det gode liv, og hensigten er gennem øget synlighed og udbredelse af konceptet til hele landet at skabe de fællesskaber, som bidrager til forebyggelse og bekæmpelse af blandt andet ufrivillig ensomhed blandt selvhjulpne modne mænd. Det er ikke noget krav, at man har forladt arbejdsmarkedet, men møderne er placeret midt på dagen.

Det er planen, at Hemingway Club Hillerød hver anden onsdag vil tilbyde foredrag og samling, og der er fastsat fire møder inden sommerferien. Efter foredrag om Afrika og Hillerød venter klimaet og Putin. Hver for sig. Man kan læse mere hjemmesiden hemingwayclub.dk/hilleroed - og tilmelde sig på info.hilleroed@hemingwayclub.dk.

Publiceret 27 April 2019 11:00