Den lokale forfatter Lennart Weber har netop udgivet to nye bøger. Den ene handler om nogle af de mange fotografer, der har boet i Hillerød gennem tiden. Foto: Martin Warming

Den lokale forfatter Lennart Weber har netop udgivet to nye bøger. Den ene handler om nogle af de mange fotografer, der har boet i Hillerød gennem tiden. Foto: Martin Warming

Lennart Weber har skrevet om 'geniet' fra Nellerød og Hillerøds mange fotografer

udgivelser Den lokale forfatter Lennart Weber har netop udgivet to nye bøger. Den ene handler om 'geniet' fra Nellerød, og den anden handler om de mange fotografer, der har boet i Hillerød gennem tiden.

Hillerød har historisk set haft stor bevågenhed hos fotografer. Det skyldes først og fremmest Frederiksborg Slot og byens status som en tidligere kongelig by, der virkede tiltrækkende på kulturpersoner - og altså også fotografer.

Lennart Webers bog omfatter 72 fotografer, der i årene 1840-1920 har virket i Hillerød. I bogen ’Fotografer i Hillerød’ omtales fotograferne og deres virke i Hillerød, ligesom der vises et utal af fotografier fra gamle dage. I forbindelse med research til bogen er der dukket en del fotografier op, som ikke tidligere har været kendt i byen. Blandt andet er der på et jysk loppemarked fundet et sjældent fotografi af Frederiksborg Slot fra før branden i 1859. Det er taget på Posen med en stor familie.

Bogen 'Geniet fra Nellerød' handler om snedker Jens Poul Andersen (1844-1935), der var en pioneer i dansk fotohistorie. Han byggede flere hundrede fremragende kameraer i træ. Både til film- og fotooptagelser, og hans kameraer blev betragtet som noget af det bedste på markedet. Han var en genial håndværker, som kunne løse næsten alle opgaver, og han byggede også cykler, møbler, violiner og meget andet.

Begge bøger kan købes hos boghandlere over hele landet eller direkte hos forlaget Webers Forlag og lånes på biblioteket.

mw

Publiceret 25 April 2019 07:00