Man kan møde kok og skralder Fabian Vennekilde til skraldefestivalen i Hillerød. Pressefoto

Man kan møde kok og skralder Fabian Vennekilde til skraldefestivalen i Hillerød. Pressefoto

Orienteringsløb og quizzer til skraldefestival på Posen

Skraldefestival byder på både besøg af Fabian Vennekilde, genbrugsstationen, miljøteknologstuderende med meget mere

Der er aktiviteter for både store og små, når festivalen 'Længe Leve Skraldet' finder sted på Posen lørdag 27. april klokken 12-16.

Her kan de fremmødte blandt andre møde kok og skralder Fabian Vennekilde kommer forbi og giver et indblik i, hvad butikkerne smider ud. Fabian Vennekilde har omdannet sit hjem til et skraldemuseum for at vise, hvor meget der bliver smidt ud i Danmark. Helt nye og ubrugte varer fra børnetøj og spil til ketchup og kartofler bliver dagligt smidt i skraldespanden på grund af momsreglerne. Det er billigere for forretningerne at smide det ud i stedet for at give det væk, fortæller han.

Sortering af plast

Også Hanne fra Hillerød Genbrugsstation møder op på dagen, hvor hun står klar med al sin viden om materialer og bearbejdningsprocesser.

"Det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige plastformer. Derfor har vi lavet en fraktion, der hedder emballageplast, både her på pladsen og snart hjemme på matriklen. Det skal gøre det lettere for borgerne at sortere deres plast fra," oplyser hun i en pressemeddelelse.

Hanne fra Hillerød Genbrugsstation kommer med viden om sortering af plast med mere. Pressefoto

Hanne fra Hillerød Genbrugsstation kommer med viden om sortering af plast med mere. Pressefoto

En del af Hannes arbejde er at lave rundvisning for skoleklasser, så eleverne får en forståelse for, hvorfor vi skal sortere affaldet. Hanne byder alle skoleklasser med på tur.

Miljøteknologi

På skraldefestivalen kan man også møde de tre miljøteknologstuderende fra Cphbusiness Academy, Danny, Freja og Ida, til en snak om elektronikaffald, og man kan blive udfordret i en quiz. Du kan også tage børnene med på et lille orienteringsløb på Posen, hvor emnet bliver udforsket på en helt ny måde.

"Vi genanvender kun 15-20 % af vores elektronikaffald, og det betyder, at vi smider guld på gaden," lyder det fra de studerende.

Tre miljøteknologistuderende inviterer til en snak om elektronikaffald og quiz. Pressefoto

Tre miljøteknologistuderende inviterer til en snak om elektronikaffald og quiz. Pressefoto

Iværksætter Jonas N. Daniel fra Gørløse viser frem, hvordan han tryller byggeaffald om til nordisk boheme-møbler, og man kan se et udvalg af hans designs.

Også politikerne Nick Hækkerup (S), Trine Torp (SF), Anna Libak (V) og Christina Thorholm (R) møder op på dagen, hvor de udfordres i en skraldequiz.

Du kan også møde Naturfredningsforeningen, Nordsjællands Delebiler, 'Mad til Alle, som deler butikkernes overskudsvarer ud til socialt udsatte, og mange flere.

Publiceret 18 April 2019 08:00