...så har der været affaldsindsamling i Gentofte Kommune , hvor der blev indsamlet cigaretskod. I løbet af dagen blev der indsamlet 17.500 skod plus dem, der røg med i de over 600 kg affald, der blev indsamlet ved siden af.

Naturen i Hillerød Kommune blev befriet for 26.353 cigaretskod under årets affaldsindsamling, oplyser naturfredningsforeningen.

Frivillige samlede 26.353 cigaretskod ind i Hillerød

Børn og voksne samlede 1.165 dåser og flere tusind cigaretskod op fra naturen i Hillerød Kommune

Frivillige havde 31. marts - og i ugen op til - travlt med at samle dåser, cigaretskod og andet affald op fra veje, parker og skovstier i Hillerød Kommune. Der var i alt indberettet 20 affaldsindsamlinger på dagen til Danmarks Naturfredningsforening, og de mange frivillige samlede i alt næsten tre ton affald op - helt præcist 2.992 kilo affald, oplyser foreningen.

I årets indsamling var der fokus på cigaretskodder, som hillerødborgerne samlede i alt 26.353 ind af, mens der røg 1.165 dåser op i indsamlingsposerne.

Rekordmange deltagere

Rekordmange deltog over hele landet i indsamlingen af affald, fortæller naturfredningsforeningen. Der var i alt 1200 lokale indsamlinger, hvilket er det højeste antal nogensinde, og foreningen vurderer, at flere end 200.000 børn og voksne har deltaget i årets affaldsindsamling.

Alle børn havde en fantastisk sjov og lærerig dag

Spejdere samlede ind

Nogle af dem, som samlede cigaretskodder ind, var spejdere i alderen 7-12 år fra Kong Hardeknud Trop, Hillerød Syd-spejderne. De mødtes ved deres spejderhytte på Amtmandsvej og fremstillede selv deres affaldsvogne af rafter. Herefter samlede de blandt andet to indkøbsposer fyldt med kun cigaretskodder på Milnersvej og Godthåbsvej.

"Alle børn havde en fantastisk sjov og lærerig dag, hvor de via affaldsindsamlingen skal gøre sig fortjent til duelighedtegnet 'klimamærket', og de lærer, hvad affaldet har af konsekvenser for naturen," fortæller Christian Slavensky fra spejdergruppen.

Samlet set er naturen i hele landet, takket være de mange indsamlere, blevet skånet for 156 ton affald, herunder 110.000 dåser og over 1,5 million cigaretskod.

Det blev samlet i Hillerød Kommune:

    2992 kilo affald

    723 dåser med pant

    442 dåser uden pant

    26.353 cigaretskod

Publiceret 15 April 2019 06:00