Området går fra Nonnebuen og ud til Tulstrupvej. Foto fra startredegørelsen

Lidl vil ikke bygge på grunden vest for Netto, selvom den er udlagt til det., men har ønsket en ny lokalplan, som gør det muligt at bygge supermarked øst for Netto på grunden, hvor det gamle seminarium ligger. Illustration fra startredegørelsen

Lidl: Vi er forundrede over politikernes afvisning

Lidl undrer sig over, at politikerne har afvist deres og Skanskas projekt med supermarked og boliger på Frederiksværksgade i Ullerød

Af
Mette Dolmer Thygesen

Det undrer Lidl, at politikerne i Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget på deres møde onsdag afviste at gå videre med Lidls og Skanskas projekt i Ullerød.

Lidl ønsker at bygge en Lidl-forretning på grunden, hvor pædagogseminariet ligger på hjørnet af Frederiksværksgade og Tulstrupvej - øst for Netto. Og Skanska vil opføre etageboliger på grunden vest for netto - en grund som ellers i lokalplanen er udlagt til erhverv.

Vi har haft møder med kommunen, planchefen, udvalgsformanden med flere, og vi har brugt rigtig mange ressourcer på startredegørelsen. Vi har fået at vide, at der var en politisk tilkendegivelse på, at man ville bakke op om projektet

"Vi er forundrede over politikernes afvisning af projektet. Vi har haft møder med kommunen, planchefen, udvalgsformanden med flere, og vi har brugt rigtig mange ressourcer på startredegørelsen. Vi har fået at vide, at der var en politisk tilkendegivelse på, at man ville bakke op om projektet. Men det er altid godt at få et projekt stoppet tidligt, hvis det ikke kan blive til virkelighed," siger Kristian Pedersen, som er udviklingschef i Lidl.

Vurderer opbakningen

Lidl har brugt en masse ressourcer på at udfærdige projektet, helt ned i mindste detalje, siger han:

"Når vi engagerer os i et projekt, vurderer vi selvfølgelig, om der er opbakning til det, og om der er en reel mulighed for at virkeliggøre det. Så vi er overraskede over politikernes afgørelse," siger han og fortæller, at Lidl blandt andet har hørt nabogrundejerforeningen om projektet og Netto, og de har ændret projektet, så vejadgangen kun bliver via Frederiksværksgade, sådan som kommunen har ønsket, og ikke via Tulstrupvej, som Lidl selv havde ønsket.

Kristian Pedersen kalder det en krævende og omkostningsfuld proces at udforme en startredegørelse til kommunen - noget som ikke alle har råd til at få lavet, og som Lidl kun ville have lavet, hvis de opfattede tilbagemeldingerne fra kommunen som positive.

Nej til vest-grund

Udvalgsformanden Dan Riise har understreget, at Lidl stadig kan opføre deres supermarked - bare på grunden, som er udlagt til formålet, vest for Netto. Men det vil Lidl ikke, siger Kristian Pedersen:

"Beliggenheden på hjørnet er bedre. I Lidl vil vi gerne have god luft omkring vores butikker, og grunden øst for Netto er større. På den måde kan vi præsentere vores butik på den måde, vi gerne vil, og etablere en p-plads til kunderne foran butikken".

Han påpeger samtidig, at Lidl ikke ønsker at bygge en butik med bolgier ovenpå, sådan som der er mulighed for at gøre på grunden vest for Netto i den nuværende lokalplan.

"Så snart der er boliger ovenpå en butik, skal man tænke i varelevering og ramper, og hvordan beboerne og kunderne til butikken spiller sammen. Så det gør projektet bedre for os, at vi kan ligge for os selv," siger han.

Publiceret 09 April 2019 06:00