Masser af handlende var søndag samlet foran Ålholms Venners loppemarked, som borgmester Kirsten Jensen klippede snoren til. Foto: Jan Stephan

Masser af handlende var søndag samlet foran Ålholms Venners loppemarked, som borgmester Kirsten Jensen klippede snoren til. Foto: Jan Stephan

Ålholms Venners loppemarkeder skudt i gang igen: 250 til åbning

Frivillige i Ålholms Venner fik en omsætning på omkring 30.000 kroner til deres første loppemarked på det nye sted Bjerggården

Af
Mette Dolmer Thygesen

På trods af at støtteforeningen Ålholms Venner blot havde lidt over en uge til at promovere genåbningen af deres loppemarkeder, kom masser af mennesker forbi i søndags på Bjerggården, lige nord for Tjæreby, efter borgmester Kirsten Jensen havde klippet snoren.

"Det gik rigtig godt. Der var op mod 250 mennesker forbi i løbet af dagen, vil jeg skyde på. Det er fint antal, og alle er glade," siger Steen Crone, som er kasserer i venneforeningen, hvis overskud går til at støtte idrætten i Ålholm IF.

Se fotos fra åbningsdagen her i galleriet:

Møbler i pavilloner

Ifølge Steen Crone fik foreningen også positive tilbagemeldinger på skiltningen og parkeringen på foreningens nye loppemarkedsplacering.

"Folk meldte tilbage, at logistikken fungerede perfekt, så det er vi glade for. De handlende oplevede dog, at der ikke er de store 'vidder', som vi havde i vores tidligere lokaler på Moseholmvej. Her på Bjerggården er loppemarkedet koncentreret på langt færre kvadratmeter, så der skal vi lige evaluere, om der er noget, vi skal gøre anderledes og flytte lidt rundt. Men vi havde god brug af de tre pavilloner på hver 100 kvadratmeter, som vi havde købt ind for at huse de større ting som møbler, græsslåmaskiner, havefræsere og alt det, der ikke kunne være indenfor," siger Steen Crone.

Tilfredsstillende omsætning

Omsætningen på loppemarkedet blev på omkring 30.000 kroner, hvorfra der skal trækkes udgifter til for eksempel el, annoncer med mere. Det beløb er "absolut tilfredsstillende", siger Steen Crone, som sender en tanke til alle frivillige, der har hjulpet med loppemarkedet:

"Vi havde frygtet, at vi ikke kunne mobilisere de frivillige kræfter, efter markedet har været på stand by i to år. Men folk har været klar - både de gamle og nye kræfter".

Der blev omsat for omkring 30.000 kroner, da Ålholms Venner genåbnede deres loppemarkeder til støtte for idrætten. Foto: Jan Stephan

Der blev omsat for omkring 30.000 kroner, da Ålholms Venner genåbnede deres loppemarkeder til støtte for idrætten. Foto: Jan Stephan

Ålholms Venner samler loppeeffekter ind hver lørdag, og overskuddet fra det månedlige loppemarked går altså til at støtte både håndbold, fodbold, vægtløftning, badminton med mere. Foreningen plejer at kunne støtte idrætten med omkring 150.000-225.000 kroner om året, og det håber de altså at komme op på at gøre igen nu, hvor loppemarkederne er tilbage.

Hvornår det næste loppemarked kommer, er endnu ikke på plads - men foreningen melder det ud i en annonce her i Hillerød Posten.

Publiceret 09 April 2019 19:00