Engagementscafeen skal få flere unge mellem 15 og 30 år til at deltage i lokale frivillige fællesskaber. Foto: Red Barnet Ungdom

Engagementscafeen skal få flere unge mellem 15 og 30 år til at deltage i lokale frivillige fællesskaber. Foto: Red Barnet Ungdom

Cafémøde skal få flere unge til at blive frivillige

Frivilligcenter Hillerød inviterer til Engagementscafé 11. april

arrangement Knap fire ud af ti danske unge er frivilligt engageret i en forening eller for en sag, og endnu flere vil deltage i noget frivilligt, hvis de bliver spurgt eller opfordret til det, viser undersøgelser.

Derfor inviterer Frivilligcenter Hillerød unge i hele kommunen til Engagementscafé torsdag 11. april kl. 16-17:30 i frivilligcenteret.

Formålet er at give unge en let vej til at finde de mange muligheder, der er lokalt i Hillerød, for at gøre en forskel.

"Det at deltage i fællesskaber om en sag eller aktivitet styrker livsglæden, fordi det giver mening, man bliver klogere og har det sjovt," skriver frivilligcenteret i en pressemeddelelse.

Mange måder at deltage

Der er utallige måder at blive del af et fællesskab på. Gennem en fælles interesse eller aktivitet i en forening, ved at hjælpe andre børn eller unge f.eks. med lektiehjælp, samvær med unge der føler sig ensomme, undervise på en madskole, arrangere festival, hjælpe ved børnekulturdagene i Hillerød eller selv sætte aktiviteter i gang sammen med andre. .

Engagementscafeen er en direkte opfordring til Hillerøds unge mellem 15-30 år om at deltage i lokale fællesskaber.

Målgruppen er unge der holder orlov, er søgende eller har et arbejde, hvor der er plads til at gøre noget meningsfyldt ved siden af. Eller unge som læser på en af Hillerøds uddannelsesinstitutioner.

"Ved at invitere unge til engagementscafé, har vi mulighed for at få en dialog - høre, hvad den enkelte er interesseret i og spørge direkte om hjælp til en konkret opgave," fortæller centerleder Anette Nielsen i pressemeddelelsen.

Derfor har frivilligcenteret bl.a. allieret sig med Red Barnet Ungdom og Ventilen, der medbringer konkrete ønsker og behov for hjælp og bud på fællesskaber, hvor man som ung i Hillerød, kan være med til at gøre en meningsfuld forskel for og med børn eller andre unge lokalt.

Også café for studerende

Der holdes også en Engagementscafé på Københavns Professionshøjskole, Carlsbergvej 14, samme dag om formiddagen for de studerende.

jesl

Publiceret 05 April 2019 06:00