"Jeg er simpelthen så stolt af det her projekt," siger Mikael Holm Conner, der er formand for Gadevang Klatreklub.

Ny klatrehal slår dørene op på lørdag

Gammel gymnastiksal er blevet opbygget til et topmoderne klatrecenter

Af
Martin Warming

indvielse Gadevang Klatreklub, GaK, inviterer alle, der har lyst, til at kigge forbi Hillerødsholmskolen på lørdag, hvor klubbens helt nye klatrehal bliver indviet.

Klatrehallen består af en 167 kvadratmeter stor klatrevæg. Der er faldmadrasser på hele gulvet, og klatreudfordringer på væggene for både nybegyndere og de mere hard core klatrere.

Det er den gamle gymnastiksal på Hillerødsholmskolen, der er blevet ombygget til et topmoderne klatrecenter. Det er den lokale klatreklub Gadevang Klatring, GaK, der står bag det store projekt med at forvandle gymnastiksalen til et klatrecenter, som både skal bruges af skolens elever og klatreklubbens medlemmer.

Det har kostet lidt over en million kroner at bygge gymnastiksalen om til et klatrecenter. Hillerød Kommune har støttet med 435.000 kroner - resten af pengene har klubben selv skaffet fra fonde og sponsorer.

Den gamle gymnastiksal, sal 2, på Hillerødsholmskolen er blevet bygget om til et topmoderne klatrecenter. Arkivfoto: Martin Warming

Den gamle gymnastiksal, sal 2, på Hillerødsholmskolen er blevet bygget om til et topmoderne klatrecenter. Arkivfoto: Martin Warming

Formanden for Gadevang Klatring, Mikael Holm Conner, glæder sig som et lille barn til at tage klatrecenteret i brug.

"Jeg er simpelthen så stolt af det her projekt. Det er virkelig blevet flot, og jeg er virkeligt stolt over, hvor godt og professionelt, det er blevet," har han tidligere fortalt til Hillerød Posten.

Samskabelse og trivsel

"GaK og Hillerødsholmskolen er ved at indgå en partnerskabsaftale omkring klatring i skoletid, der skal omfatte både idrætsfaglig og understøttende undervisning i forhold til allerede eksisterende trivselstiltag - som for eksempel 'cand.selv'-projektet," fortæller Mikael Holm Conner

Lærerne skal selvfølgelig på kursus og lære at klatre.

Det kræver medlemskab i foreningen GaK for at få adgang til faciliteterne, og man skal være fyldt 18 år for at kunne få egen nøglebrik til klatrehallen.

På lørdag kan alle dog prøve at klatre. Salen indvies klokken 13, og derefter er der mulighed for at prøve kræfter med klatrevæggen. Man kan låne klatresko på stedet, men man skal være forberedt på, at der godt kan opstå ventetid.

Publiceret 04 April 2019 05:00