FOSS øgede endnu engang omsætningen i 2018 - til gengæld blev overskuddet lidt mindre end i 2017. Pressefoto

FOSS øgede endnu engang omsætningen i 2018 - til gengæld blev overskuddet lidt mindre end i 2017. Pressefoto

FOSS præsenterer endnu et rekordregnskab

FOSS præsenterer stærkt årsregnskab for fjerde år i træk

Analysevirksomheden FOSS, der har hovedsæde i Hillerød, præsenterede mandag morgen endnu et rekordregnskab.

FOSS har i 2018 haft endnu et rekordår med 2,24 milliarder kroner i omsætning og et årsresultat på 378 millioner. kroner. Overskuddet er dog lidt mindre end i 2017, hvor der på bundlinjen stod 421 millioner kroner.

"Det stærke regnskab gør, at FOSS kan kanalisere stadig mere overskud tilbage i forretningen og investere yderligere i innovation. I lighed med tidligere år blev ti procent af omsætningen i 2018 brugt på forskning og udvikling," skriver FOSS i en pressemeddelelse.

Med en hastig tilvækst i klodens befolkningstal og en støt stigende middelklasse, vokser markedet for sikre fødevarer af høj kvalitet verden rundt, og især i udviklingsøkonomierne. FOSS har satset internationalt i mange år, og i 2018 skærpedes det globale udsyn.

"Under en procent af vores omsætning ligger i dag i Danmark, så selv om det meste af vores udvikling foregår i Hillerød, har vi også et stærkt behov for en global organisation. Det betyder blandt andet, at vi nu har salgs- og serviceselskaber 32 steder i verden, og i 2018 er der kommet et nyt til i Vietnam. I 2018 tog vi også første spadestik til udvidelsen af vores udviklingsafdeling i Ungarn, hvor vi arbejder med især mikrobiologisk analyse," siger Kim Vejlby Hansen, der er administrerende direktør for FOSS, i pressemeddelelsen.

"Danmark er vores base, og vi udvider og investerer over hele paletten," fortæller Kim Vejlby Hansen, der er administrerende direktør hos FOSS. Pressefoto

Udvider i Hillerød

Udvidelse sker der dog også masser af i Danmark, tilføjer han.

"Danmark er vores base, og vi udvider og investerer over hele paletten. Til foråret indvier vi en ny tilbygning på 10.000 kvadratmeter i Hillerød med plads til mere end 400 kollegaer. Så bliver der igen lidt mere luft til de innovative tanker," siger Kim Vejlby Hansen.

2018 har været et år præget af en udfordret høst mange steder i verden og et nervøst internationalt marked. Men mest af alt har 2018 været året, hvor bæredygtighed for alvor kom på den offentlige agenda. Og det glæder direktør Kim Vejlby Hansen:

”Det er nu, vi skal løse de globale klimaudfordringer. Heldigvis er innovation en del af vores DNA her hos FOSS, så vores bud på løsninger går gennem nytænkning. Når vi for eksempel kan udvikle en mere detaljeret kvalitetsmåling af mælk, der gør, at mindre af den globale mælkeproduktion går til spilde, så batter det virkeligt meget i den store sammenhæng, da 85 procent af klodens forarbejdede mælk analyseres på et FOSS-instrument. Det er et ansvar og en kæmpe mulighed, som vi tager meget seriøst. Oveni hatten er det god forretning. Bedre udnyttelse af jordens ressourcer og god forretning går hånd i hånd. Det er simpelthen i alles interesse”, siger Kim Vejlby Hansen.

Nils Foss grundlagde den familieejede virksomhed FOSS i 1956, og i dag beskæftiger FOSS 1.500 medarbejdere over hele verden.

mw

Publiceret 25 March 2019 08:02