Flere musikere giver sig i kast med at optræde i private stuer. Pressefoto

Flere musikere giver sig i kast med at optræde i private stuer. Pressefoto

Klaverfabrikken vil have flere 'stuekoncerter' i Hillerød

Klaverfabrikken har indgået et samarbejde med Low-Fi, der er et musikfællesskab og en online-platform, der hjælper med at 'parre' musikere og værter, der eksempelvis ønsker at arrangere en koncert hjemme i deres egen stue

musik Rigtig mange elsker en god musikoplevelse. Måske en af den slags der kommer helt tæt på én, hvor nærværet er i top, og alt går op i en højere enhed.

Men hvorfor ikke lade magien rulle sig ud hjemme i din egen stue, hvor du er vært, og selv har udvalgt den musik dit publikum skal høre? Det får flere hillerødborgere nu muligheden for. Klaverfabrikken har nemlig indgået et samarbejde med Low-Fi, der er et musikfællesskab og en online-platform, der hjælpe med at 'parre' musikere og interesserede værter. Herefter kan de oprette en koncert på platformen og sælge billetter til andre musikinteresserede.

Low-Fi hjælper, udover at matche musiker og vært, også med markedsføringen af koncerterne. Koncerterne på Low-Fi er 100 procent brugerskabte, og ingen spiller gratis. Billetindtægten går direkte til musikeren og værten efter behov - fratrukket Low-Fi-gebyret på 15 procent.

Intenst og dybere

Trenden med stuekoncerter er voksende. Flere musikere giver sig i kast med at optræde i private stuer, og flere modige blandt publikum springer ud som koncertværter i deres eget hjem.

Trenden er også kommet til Hillerød i det små, og i løbet af de seneste måneder har Morten Agergaard fra Gadevang, blandt andet arrangeret tre koncerter i sin stue med Lars Jansson, Katrine Gislinge og et klaverstjernefrø fra USA, Justin Kauflin.

"Det har været fantastiske oplevelser. At åbne hjemmet for musikken har ført nye bekendtskaber til mit hjem. Musikerne har alle oplevet, hvor fint det er at udfolde sig i hjemlige og uformelle rammer. Publikum har oplevet musikken intenst, og musikerne og publikum er sammen om oplevelsen på en meget fin måde. Stuen bliver et fælles rum på en anden måde end koncertsalen, hvor scenen og det stærke fokus på kunstnerne, gør kunstnerne mere uopnåelige. I vores stue opleves musikernes væsen intenst og det gør oplevelsen af musikken dybere," siger Morten Agergaard i en pressemeddelelse fra Klaverfabrikken.

En anden oplevelse

Klaverfabrikken i Hillerød er udpeget som regionalt spillested og er derfor hele tiden på dupperne i forhold til nye strømninger i musiklivet, og stuekoncerterne er en strømning, som Klaverfabrikken har lagt mærke til.

"Vi vil rigtig gerne være en stærk sparringspartnere for arrangører af stuekoncerter i hele Nordsjælland, og derudover ønsker vi at skabe et netværk på tværs af arrangørerne, så viden og erfaring kan deles. Stuekoncerterne kan noget helt andet end en koncert på et spillested, ikke bedre eller dårligere, det er bare en anden oplevelse. Rykker der nyt publikum ind i folks dagligstuer, så vil vi gerne rykke med og støtte op. Derudover har Klaverfabrikken et helt unikt netværk af talentfulde musikere, som værterne måske vil blive inspireret af. Det er vigtigt at understrege, at det er værtens, musikerens og publikums koncerter. Klaverfabrikken er med på sidelinjen i håbet om, at flere mennesker får flere gode oplevelser i hele Nordsjælland,” siger Jens Jepsen, der er daglig leder Klaverfabrikken.

Infomøde

Hos Low-Fi ser man frem til samarbejdet med Klaverfabrikken.

"Vi tror, at et samarbejde med Klaverfabrikken kan gøre, at vi sammen kan få flere dygtige lokale musikere ud at spille i dagligstuerne i Hillerød og omegn samt skabe nogle nærværende rum, hvor lokalbefolkningen kan møde hinanden på en ny måde. En stuekoncert er nemlig ikke bare en koncert, det er ligeså meget en dialog mellem mennesker og musik,” siger Stine Hulv, der er medstifter af Low-Fi.

Hvis du er blevet nysgerrig og vil høre mere om konceptet, kan du møde op til et infomøde på Klaverfabrikken på Fredensvej 12A tirsdag den 2. april kl. 17.30. Her vil man, udover Klaverfabrikken og Low-Fi, kunne møde lokale værter, der allerede er i gang med stuekoncerterne og musikere med stor erfaring indenfor feltet.

Arrangementet er gratis og helt uforpligtende. Tilmelding sker enten ved at sende en email til stine@lowficoncerts.com eller trykke 'Deltager' på begivenheden på facebook inden den 1. april.

mw

Publiceret 15 March 2019 05:00