Fodboldklubformand Jesper Rasmussen og bestyrelsesformand i foreningen Kunstgræs Skævinge Niels Johansen håber, at Skævinge bliver de næste, der får kunstgræsbaner. Foto: Mdt

Fodboldklubformand Jesper Rasmussen og bestyrelsesformand i foreningen Kunstgræs Skævinge Niels Johansen håber, at Skævinge bliver de næste, der får kunstgræsbaner. Foto: Mdt

Ny forening: Kom og køb kunstgræs i Skævinge

'Kunstgræs Skævinge' samler penge ind til den kunstgræsbane, idrætten savner så meget i byen - og lægger pres på politikerne for at få den 5-6 millioner kroner dyre bane på det kommende budget

Af
Mette Dolmer Thygesen

sport En kunstgræsbane på 8400 kvadratmeter skal sørge for, at de flere end 300 spillere i Skævinges fodboldklub kan træne året rundt - og en 1000 kvadratmeter multibane skal sørge for aktiviteter til skolen og klubben året rundt.

Det er drømmen for den nye forening 'Kunstgræs i Skævinge', som kom til verden i januar.

"Skævinge er med 365 medlemmer en af de største fodboldklubber i Hillerød Kommune, men vi må hele vintersæsonen sende mellem 150 og 200 børn og unge til træning på banerne andre steder i kommunen. Det betyder, at vi har svært ved at fastholde interessen for fodbold hen over hele året, og mange falder fra i vinterhalvåret," siger den nye forenings formand Niels Johansen til Hillerød Posten.

Mister en del

Skævinges fodboldspillere må træne og spille kampe på banerne bag Frederiksborgcentret hos FIF, på Hillerød Stadion hos HGI eller i Brødeskov.

"Men mange forældre har ikke ressourcer til at køre deres børn frem og tilbage i kommunen, og hvis vi for eksempel bliver tilbudt en tid klokken 16 i Hillerød, kan det jo svært at nå, når man også skal hjem fra arbejde. Så vi mister en del hen over vinteren," siger han.

Venstres byrådsmedlem Dan Riise (i midten) var den første til at købe en kvadratmeter af kunstgræsbanen - faktisk købte han 10. Foto: Mdt

Venstres byrådsmedlem Dan Riise (i midten) var den første til at købe en kvadratmeter af kunstgræsbanen - faktisk købte han 10. Foto: Mdt

Træningstiderne indendørs i Skævingehallen er der også rift om, og ellers bliver der trænet på grusbanen ved skolen. Men de spillere, som først er begyndt at træne på kunstgræs, vil ikke tilbage til grus. Lys mangler der også på banerne i ydertimerne.

"Når vi får vores kunstgræs, vil det give luft til andre klubber, som også mangler træningstid på deres baner. Og klubberne i Gørløse og Store Lyngby kan træne her i Skævinge - de kan jo nemt cykle her til," siger Niels Johansen.

Færdigt projekt

Foreningen har fået udarbejdet et helt færdigt projekt for kunstgræsbanen og multibanen, så hvis kommunen afsætter pengene, kan det hele stå klart 35 uger efter. Det er vigtigt for foreningen, at det er et projekt for hele idrætsklubben og fitnessen - ikke kun fodbolden. Blandt andet derfor indgår multibanen i projektet, så både skolen, klubben og fitness- eller håndboldklubben kan få glæde af den med aktiviteter året rundt. Foreningen kalder da også deres projekt 'Fra gaden til banen', så det handler både om sikre moderne faciliteter for medlemmerne og fastholde dem i klubben - og om at sikre udendørs vinteraktiviteter generelt for unge i Skævinge.

Projektet koster 5-6 millioner kroner at gøre til virkelighed, og foreningen håber selv at samle omkring 200.000 kroner ind i år. Pengene skal gå til alt det, der ligger udenom banerne, såsom et materialeskur, en spillerboks, fodboldmål, måltavler med mere. Projektet indeholder også en ny terrasse foran klubhuset, som så for eksempel bliver mere attraktivt at blive i, når man som forældre skal se sine børn spille fodboldkamp i weekenderne - og til socialt samvær for alle medlemmer af idrætsforeningen.

"Vi har arbejdet på projektet i halvandet år, og vi troede, det kom på budgettet her i 19, men nu sætter vi næsen op efter at få det på næste år," siger formanden.

Køb en kvadratmeter

Man kan blive medlem af foreningen for 50 kroner og købe en kvadratmeter af kunstgræsbanen for 500 kroner - og så får man et fint bevis at hænge op på væggen. Alle er velkomne til at donere - og der kommer snart en mobile pay-løsning op også, så det bliver endnu nemmere at være med til at støtte projektet.

De første 5.000 kroner er kommet i kassen, da skævingeborger og Venstre-byrådsmedlem Dan Riise købte de første 10 kvadratmeter af kunstgræsbanen. Han havde i valgkampen lovet at købe den første kvadratmeter – men endte altså med at købe 10.

"Det er en rigtig god idé med en kunstgræsbane - især af hensyn til de unge og fællesskabet, samværet og sporten," siger Dan Riise, som dog ikke kan love, at kunstgræsbanen kommer på budgettet:

"Byrådet har flere gange besluttet, at Skævinge skal stå øverst på listen, men det er jo svært at finde pengene, når man skal prioritere sammen med veje, ældrecenter, svømmehal og så videre".

Alle er aktive

ISS-Venner fejrer 50 års jubilæum med en reception lørdag 16. marts klokken 13. Foreningen opfordrer alle til - i stedet for at komme med vin eller blomster - at donere penge til kunstgræsbanen. ISS-Venner donerer til jubilæet selv 50.000 kroner.

"Idrætten betyder alt for byen. Den er et samlingspunkt, og vi er jo 'verdenskendt' for Klub Frivillig, som formanden (Lasse Petersen, red.) også kører land og rige rundt og fortæller om. Stort set alle i Skævinge deltager i idræt, træner eller hjælper til som frivillige. Så denne nye bane ville være et kæmpe omdrejningspunkt for de mange aktiviteter," siger Niels Johansen.

Foran klubhuset er det planen at anlægge en terrasse. Foto: Mdt

Foran klubhuset er det planen at anlægge en terrasse. Foto: Mdt

Publiceret 08 March 2019 05:00