Carsten Larsen medgiver, at klubben - især hvad angår klubhuset - trænger til en ordentlig omgang. Foto: Martin Warming

Carsten Larsen medgiver, at klubben - især hvad angår klubhuset - trænger til en ordentlig omgang. Foto: Martin Warming

Fodboldklub kræver forbedringer: "Vi er en klub uden baner"

Klubhuset er nedslidt, og de våde græsbaner er en hæmsko for FIF Fodbold, der endnu engang håber på politisk velvilje til forbedring af faciliteterne

Af
Niels Idskov

BANEMÆND Græsbanerne er så våde, at sæsonstarten må udskydes, og indenfor i det ca. 35 år gamle klubhus har gulvet slået sig, dørene er skæve, mursten falder ned, og omklædningsrummene trænger til en gevaldig opfriskning. Udover at taget bør skiftes, og at fugten trænger ind.

En renovering af FIF Fodbolds klubhus i Sportskilen har indenfor de seneste fem år to gange været på budget-dagsordenen i Hillerød Byråd. Men uden at der er sket noget. Men nu prøver ledelsen i klubben igen.

Når Idræts- og Sundhedsudvalget i denne uge holder møde med paraplyorganisationen HSI med henblik på budget 2020, er FIF Fodbolds ønsker på dagsordenen. Sammen med en række andre initiativer fra idrætsforeningerne i Hillerød Kommune.

"Vi skal også finde penge til renovering af svømmehallen, men selvfølgelig kigger vi på FIF Fodbolds klubhus," fortæller Hanne Kirkegaard (V), der er formand for Idræts- og Sundhedsudvalget. Hun tilføjer, at der er i vedligeholdelsespuljen er afsat midler til at få drænet de to højtliggende, men våde græsbaner bag klubhuset. Hun kan dog ikke fortælle præcist, hvornår det vil ske.

"Så langt, så godt. Vi håber det bedste, selv om vi før er blevet skuffet, men det med banerne lyder jo fint nok," siger Karsten Nielsen, formand for FIF Fodbold. Han tør godt kalde FIF for en klub uden baner, eftersom de to græsbaner kun kan bruges i begrænset omgang med sæsonstart sidste år så sent som 30. april. Banerne befinder sig på en en tidligere losseplads. Derudover ligger der foran klubhuset en kunstgræsbane, som FIF skal dele med andre lokale fodboldklubber.

"Vi håber det bedste, selv om vi før er blevet skuffet," lyder det fra Karsten Nielsen, der er formand for FIF. Foto: Niels Idskov.

Har mistet medlemmer

"Vi har gennem det seneste par år mistet unge medlemmer svarende til tre fodboldhold - netop på grund af de dårlige baneforhold. Græsbanerne var sidste år også lukket i en periode efter sommerferien, og der er altid problemer, når det har regnet meget. Det er svært at drive en fodboldklub, når man i lange perioder kun har én bane til rådighed," påpeger Karsten Nielsen.

Og så er lysforholdene på den ellers udmærkede kunstgræsbane endnu ikke nævnt. Lyset varierer meget i styrke i forhold til, hvor på banen man står. Der er dialog omkring sagen, men indtil videre er FIF ramt af en ofte gentaget vittighed fra modspillere, der ikke var klar over, at de skulle have medbragt pandelamper til kampene...

I sin beretning på generalforsamlingen i FIF Fodbold kom formanden ind på, at man havde håbet på, at etableringen af et anlæg til street sport på området var resulteret i et nyt klubhus.

"Vi deltog sidste år i et møde indkaldt af kommunen, hvor planer i en størrelsesorden af 40-60 millioner kroner blev skitseret, men siden har der været stille om sagen. Vi har et ret stabilt medlemstal omkring 300, og jeg synes faktisk at vores medlemmer, fra de alleryngste til veteranerne, fortjener nogle tidssvarende rammer at dyrke fodbold i," siger formanden. Udover de nævnte forhold ønsker FIF Fodbold også anlæg af et mindre frostfrit bold-depot på ca. tre gange fem meter. Boldene tager skade i de nuværende boldrum.

En ordentlig omgang

Det er FrederiksborgCentret, der står for den daglige drift og vedligeholdelse af anlæggene i Sportskilen, herunder FIF Fodbold, og direktør Carsten Larsen medgiver, at klubben - især hvad angår klubhuset - trænger til en ordentlig omgang.

"Vi kan ikke flytte banerne, men arbejde så godt som mulig med dem, men klubhuset og især taget er ikke i den bedste forfatning, og spørgsmålet er her, om det måske bedst kan svare sig at bygge et helt nyt," siger Carsten Larsen.

FIF håber, at der nu kan findes penge til en renovering af klubhuset. Foto: Martin Warming

FIF håber, at der nu kan findes penge til en renovering af klubhuset. Foto: Martin Warming

Fremtidens krav

Fodboldformand Karsten Nielsen drømmer sig engang imellem tilbage til FIFs storhedstid. Ikke til DM-finalerne i begyndelsen af 1900-tallet, da FIF var en førende klub udenfor hovedstaden, men til 1980´erne, da klubben havde omkring 10 baner fordelt på flere steder lokalt.

"Det var en anden tid, men der kommer også nye tider nu. Selve udbygningen af Hillerød med de mange nye borgere, der kommer til byen fremover, kræver ekstra faciliteter til sport. Jeg håber, at politikerne kan se perspektivet i at udbygge en klub som vores," lyder det fra fodboldformanden.

"Det er rigtigt set, og det indgår selvfølgelig i de politiske overvejelser, at flere Hillerød-borgere medfører øget behov for idræts-faciliteter," lyder tilbagesvaret fra Hanne Kirkegaard.

Publiceret 05 March 2019 17:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr