Forældre og børn var mødt op til byrådsmødet med en lang række spørgsmål til politikerne. Foto: Martin Warming

Forældre og børn var mødt op til byrådsmødet med en lang række spørgsmål til politikerne. Foto: Martin Warming

Efter hård kritik fra forældre: Byrådet vil ikke have ekstern undersøgelse af forvaltningen

Nye Borgerliges forslag om en ekstern undersøgelse af forvaltningen blev stemt ned med et brag

Af
Martin Warming

Der kommer ikke en uvildig og ekstern undersøgelse af det specialiserede børneområde i Hillerød Kommune og forvaltningens praksis på området.

Det står klar efter, at Mette Thiesens forslag om netop sådan en undersøgelse blev stemt ned med et brag på onsdagens byrådsmøde.

"I den seneste tid har vi kunnet læse den ene forfærdelige historie efter den anden om børn med alt fra diagnoser inden for autismespektret og til børn med svære handicaps, der svigtes i Hillerød Kommune. Fælles for dem alle er, at de ikke har oplevet at blive taget seriøst, de har oplevet at blive mistænkeliggjort af forvaltningen, og de har oplevet ikke at få det skoletilbud til deres børn, som de har krav på", sagde Mette Thiesen, der er byrådsmedlem for Nye Borgerlige, på byrådsmødet.

Forslaget fra Mette Thiesen om en ekstern undersøgelse kommer efter, at en stor forældregruppe med handicappede børn har rettet en skarp kritik af kommunens håndtering af deres sager. Flere forældre mener, at kommunen svigter børnene, og at det er økonomien, der er styrende for kommunens valg af skoletilbud til børnene - og altså ikke hensynet til det enkelte barn.

"Når man hører, hvordan både borgmesteren og formanden for udvalget slår ring om forvaltningen, er det svært bekymrende, må jeg sige. Når man insisterer på at benægte, at der begås fejl. Det bekræfter mig også yderligere i, at mit forslag til byrådet i aften er det helt rette," sagde Mette Thiesen før afstemningen.

Forældregruppen vil blandt andet gerne have svar på, om man kun kigger på økonomien, når man skal vælge skoletilbud, og om byrådet stadig har tillid til forvaltningen. Foto: Martin Warming

Forældregruppen vil blandt andet gerne have svar på, om man kun kigger på økonomien, når man skal vælge skoletilbud, og om byrådet stadig har tillid til forvaltningen. Foto: Martin Warming

Stemt ned

Men lige lidt hjalp det. Samtlige byrådsmedlemmer - på nær Mette Thiesen og Peter Lennø fra Danske Folkeparti, der undlod at stemme - stemte imod forslaget om en ekstern undersøgelse.

"Vi vil lære af det her, og hvis det handler om, at vi kan blive bedre til at kommunikere og forventningsafstemme og sørge for kortere sagsbehandlingstid, så er det det, vi vil gøre. Men vi kommer jo ikke til at ændre den faglige vurdering. Når man er uenig i den faglige vurdering, er der ankesystemet," sagde Peter Frederiksen (V), der er formand for Børn, Familie og Ungeudvalget på byrådsmødet.

Politikerne stemte forslaget om en uvildig undersøgelse ned. Foto: Martin Warming

Politikerne stemte forslaget om en uvildig undersøgelse ned. Foto: Martin Warming

En letbenet løsning

Heller ikke Venstres Klaus Markussen gav meget for Mette Thiesens forslag om en uvildig undersøgelse.

"Der er ingenting kommet fra Nye Borgerliges side. Du sidder i det ansvarlige udvalg, og da sagen blev behandlet på sidste møde, stemte du ikke engang imod, du tog et - ja, jeg vil tillade mig at kalde det - vattet forbehold. Du foreslår ingenting. Det er bare kritik. Det er bare pegen fingre og nu en letbenet løsning om en uvildig undersøgelse," lød det fra Klaus Markussen.

Inden Mette Thiesens forslag om en uvildig undersøgelse af forvaltningen blev behandlet på byrådsmødet, havde forælder Ulf Rathsauch Petersen, der har en søn, der er hjerneskadet og ikke har været i skole i et halvt år, stillet en række spørgsmål til byrådet på vegne af forældregruppen under spørgetimen.

Han ville blandt andet godt have svar på, om man kun kigger på økonomien, når man skal vælge skoletilbud, og om byrådet stadig har tillid til forvaltningen.

Til det svarede udvalgsformand Peter Frederiksen - kort fortalt - at loven bliver overholdt, og at han stadig har tillid til forvaltningen.

Publiceret 28 February 2019 13:48