25 danske og internationale artister vil optræde sammen og hver for sig henover de tre dage. Foto/

25 danske og internationale artister vil optræde sammen og hver for sig henover de tre dage. Foto/ Yakov - stock.adobe.com

Hillerød får ny gadeteaterfestival

Klaverfabrikken står bag helt ny festival, der ser dagens lys i pinsen

Af
Martin Warming

Hillerød får en helt ny festival til sommer.

Festivalen har fået navnet 'HOFNAR', og er en tre-dages gadeteaterfestival, der er arrangeret af Klaverfabrikken.

Festivalen folder sig ud i Hillerød centrum i pinsen, hvor 25 danske og internationale artister vil optræde sammen og hver for sig henover de tre dage.

Klaverfabrikken forventer cirka 100 små og store forestillinger i forbindelse med festivalen.

"Klavefabrikken er meget stolt over HOFNAR og har store forventninger til gadeteaterfestivalens indtog i Hillerød. Klaverfabrikken har gennem 25 år været samlingspunkt for så mange dygtige artister. HOFNAR er et eksempel på et par af disse artister, der vender tilbage og tager verden med hjem. Uanset om vi beskæftiger os med gadeteater, koncerter, festivaler eller lignende vil Klaverfabrikken gerne skabe et miljø, som kunstnerne har lyst til at vælge til. Et miljø, hvor de kan slå sig løs, møde hinanden, blive inspireret og prøve nye ideer af. I sidste ende er det alt sammen til glæde for de mange mennesker, der i løbet af sådan en weekend får oplevelsen af HOFNAR," siger Jens Jepsen, der er daglig leder Klaverfabrikken, i en pressemeddelelse.

Udover de professionelle kunstnere vil elever fra Klaverfabrikkens dramaskole fremføre improvisationsteater og Klaverfabrikken performancedesignhold optræde og udfordre publikum, når de mindst regner med det. Elever fra Klaverfabrikkens billedværksted vil være med til at skabe rammerne omkring kunstnerne.

Det forventes, at cirka 5.000 mennesker vil deltage i festivalen i løbet af de tre dage. Bag festivalen står tryllekunstner Daniel Rosenfeldt og styltekunstner Signe Gravlund, som begge har været tilknyttet Klaverfabrikken i mange år.

"Hver dag tager ‘Hofnar’ et nyt udgangspunkt, og hver aften slutter med stort Varieté-show på Klaverfabrikken for cirka 200 gæster. Varietéen er sammensat som en mosaik, hvor hver kunstner leverer et lille stykke til det store smukke billede, forestillingen danner," skriver klaverfabrikken i pressemeddelelsen om festivalen.

Program:

Fredag d. 7. juni - Uddannelsesinstitutioner & Arbejdspladser: I løbet af formiddagen og eftermiddagen vil artisterne folde pop-up events ud for store og små. Dagen er en reklamesøjle for resten af weekenden og skal skabe fokus på festivalen. Om aftenen vil der være premiere på Hofnar-Variéten på Klaverfabrikken.

Lørdag d. 8. juni - Gader, stræder & baggårde i bykernen: Ca. 40 store og små forestillinger vil blive fremført i gågaderne, centrene, torvene og baggårdene. Kunstnerne vil blive sluppet løs i bybilledet og begejstre, henrykke, fryde, opmuntre og forbløffe forbipasserende godtfolk.

Søndag d. 9. juni- Kulturaksen: Afslutningsdagen folder sig ud på udendørsarealerne i Kulturaksen, hvor de store finaler finder sted.

Publiceret 25 February 2019 11:00