Mie, Alberte, Emilie og Johan fra Frederiksborg Byskole er de nye hillerødmestre i madkundskab.

Mie, Alberte, Emilie og Johan fra Frederiksborg Byskole er de nye hillerødmestre i madkundskab.

Mie, Alberte, Emilie og Johan er hillerødmestre i madkundskab

Holdet fra Frederiksborg Byskole hev sejren hjem ved de årlige mesterskaber i madlavning

Der var fuld fart på i køkkenet på Erhvervsskolen Nordsjælland i torsdags, hvor semifinale og finale i hillerødmesterskaberne i madkundskab blev afholdt for 6. år i træk.

De seks bedste 4-mandsgrupper dystede på deres klassers vegne på om at blive dette års 'hillerødmester i madkundskab'. Finalisterne kom fra Hillerødsholmskolen, Frederiksborg Byskole og Sophienborgskolen.

"Det giver faget en seriøsitet, og det giver noget, at eleverne bliver testet i andre færdigheder end de boglige," fortæller Karla Marie Jansen, der er lærer på Sophienborgskolen, som havde et hold med i finalen, i en pressemeddelelse fra erhvervsskolen.

Se flere billeder i galleriet nederst i artiklen

Mens finalisterne dystede om at lave bedste soufflé, kompot og flødeboller var resten af deres klasser rundt til forskellige aktiviteter på skolen, hvor de kunne få en smagsprøve på nogle af de andre fag, der undervises i på Erhvervsskolen.

Det er Erhvervsskolen Nordsjælland, der står bag de gastronomiske mesterskaber.

Det er Erhvervsskolen Nordsjælland, der står bag de gastronomiske mesterskaber.

I elektrikerafdelingen kunne de prøve at sætte en forlængerledning sammen, hos VVS’erne kunne de lave en lysestage af metalrør, hos malerne prøvede de at male i en bås, som malereleverne gør, når de er på skole, og hos tømrerne arbejdede de med at bygge en model af en selvbærende bro – 'Da Vinci broen'.

I køkkenet blev smeltet chokolade, drysset hindbær og bagt souffléer, mens dommerne, der selv er elever på gastronomuddannelsen, så på. Også klassernes lærere fulgte spændt med i, hvordan deres elever klarede dysten.

Da alt var pyntet, bagt færdigt og anrettet for dommerne, kunne underviser på gastronomuddannelsen Lone Sonne kåre vinderholdet.

Finalisterne blev bedømt på både madens smag, indtryk og konsistens, og også på, hvor godt samarbejdet havde været i grupperne. Alle fik stor ros for deres gode arbejde i køkkenet. Kun få points adskilte de fire finalegrupper, og i sidste ende gik sejren til hold 1 med Mie, Alberte, Emilie og Johan fra 6.a på Frederiksborg Byskole.

mw

Publiceret 24 February 2019 15:00