Jazz i Rosenhaven præsenterede forleden årets program på et pressemøde på Rib House. På billedet er det fra venstre Dogan Merca, der ejr Rib House, Mette Kragh Faurholdt, der er citykoordinator i Hillerød, Søren Wiberg, Gert Christiansen og Jørgen Hou fra styregruppen, Rikke Macholm, der er for formand for Kultur og Fritidsudvalget i Hillerød Kommune, og Stig Deichmann fra styregruppen. Foto: Martin Warming

Jazz i Rosenhaven præsenterede forleden årets program på et pressemøde på Rib House. På billedet er det fra venstre Dogan Merca, der ejr Rib House, Mette Kragh Faurholdt, der er citykoordinator i Hillerød, Søren Wiberg, Gert Christiansen og Jørgen Hou fra styregruppen, Rikke Macholm, der er for formand for Kultur og Fritidsudvalget i Hillerød Kommune, og Stig Deichmann fra styregruppen. Foto: Martin Warming

Jazz i Rosenhaven fylder fem år: "Der er ikke blevet sparet på noget i år"

Jazz i Rosenhaven har både gengangere og nye navne på årets program - og et par verdenskendte navne

Af
Martin Warming

musik Folkene bag Jazz i Rosenhaven var tydeligt stolte, da de forleden præsenterede årets program på et pressemøde på Rib House.

Og det kan man sådan set godt forstå. For det er nogle af de 'tunge' drenge - og piger - der i løbet af sommeren kommer til at spille i Rosenhaven bag Rib House. Det vender vi tilbage til senere i artiklen.

Jazz i Rosenhaven blev afholdt første gang i 2015, og jazzkoncerterne kan altså dermed fejre sit fem-års jubilæum i år, og der er ikke blevet sparet på noget i år, fortæller Stig Deichmann fra styregruppen.

Der er gratis adgang til koncerterne i Rosenhaven, og det er derfor afgørende, at der er nogle, der har lyst til at bakke op om koncerterne med en pose penge.

"Vi har heldigvis stor opbakning fra sponsorerne. Vi er i den heldige situation, at mange af vores sponsorer støtter os år efter år, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Det har gjort det meget nemmere for os, at vi ikke skal bruge en masse tid på at finde sponsorer, og meldingen fra vores sponsorer er da også, at de virkelig føler, at de får noget for pengene," fortalte Stig Deichmann på pressemødet.

"Vi er i den heldige situation, at mange af vores sponsorer støtter os år efter år, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for," fortalte Stig Deichmann på pressemødet. Foto: Martin Warming

Verdensnavne

Den første koncert bliver afholdt den 15. juni, hvor sæsonen traditionen tro skydes i gang med Carlsberg Brass Band, der - udover at spille i Rosenhaven - også underholder rundt omkring i byen. Der er også et par 'gengangere' på programmet i år. Således kigger både a Tribute to Papa Bue, Jazzin' Jacks, Max Lagers New Orleans Stopmers og Papa Riders Jazzband forbi Rosenhaven.

Og så tilbage til nogle af de føromtalte 'tunge' drenge og piger. Bandet Doc Houlind Revival spiller to gange i Rosenhaven - henholdsvis den 27. juli og den 3. august - og begge gange har de taget gæstesolister med. Den 27. juli får bandet således selskab af den amerikanske trompetist Gregg Stafford, som folkene bag Jazz i Rosenhaven selv betegner som lidt af et scoop.

Men det er ikke det eneste scoop, der er på programmet i år. For lørdagen efter - altså den 3. august - får Doc Houlind Revival følgeskab af den amerikanske tenorsaxofonist og sanger Sarah Spencer, der længe har været et kendt ansigt på den internationale jazzscene.

Hæve kvaliteten

Koncerterne i Rosenhaven plejer at trække folk fra nær og fjern, og det er ikke unormalt, at der er over 300 publikummer på plads foran scenen i den lille, hyggelige have ned mod Slotssøen.

"Vores mål er at hæve kvaliteten hele tiden. Vi har i årenes løb lært, at god kvalitet gør det meget nemmere for os, så vi skal hele tiden sørge for, at det, vi tilbyder, bliver bedre og bedre, og det synes vi absolut også, at det bliver," lød det fra Stig Deichmann på pressemødet.

Udover de mange gode bands, der optræder i Rosenhaven til sommer, kan publikum også glæde sig til, at kunne komme til at sidde enten i tørvejr eller i skygge - alt afhængigt af vejret. Dogan Merca, der har Rib House, har nemlig fået opstillet store baldakiner og parasoller, så man kan nyde både mad, drikkevarer og musik i alt slags vejr.

Du kan se hele programmet for Jazz i Rosenhaven på jazzirosenhaven.dk.

Publiceret 22 February 2019 06:00