Du kan arrangere din egen affaldsindsamling 31. marts - eller deltage i en af dem, der er blevet arrangeret. Pressefoto

Du kan arrangere din egen affaldsindsamling 31. marts - eller deltage i en af dem, der er blevet arrangeret. Pressefoto

Så skal naturen have en forårsrengøring

31. marts gør Danmarks Naturfredningsforening naturen ren

Natur Så er det tid til forårsrengøring af naturen i Hillerød Kommune.

Lyset er kommet tilbage, og forårssolen skinner ikke bare på vintergækker og erantis, men også på affald, som ligger rundt omkring.

Søndag 31. marts inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige landsdækkende affaldsindsamling, også i Hillerød. Her samler tusindvis af frivillige borgere over hele landet affald op i skoven, på stranden, i grøftekanter, og hvor der ellers ligger henkastet affald.

Affald, der ligger hen i naturen, er i den grad en tikkende bombe og skal samles op hurtigst muligt, inden det ryger i maverne på dyr og fugle. Der er hvert år triste eksempler på dyr, der mister livet, fordi de har indtaget affald, har skåret sig på glas og metal eller har fået sig viklet godt og grundigt ind i plast, skriver Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

Mere end et ton

Sidste år blev der indsamlet over 1.000 kilo affald i Hillerød Kommune. Og i år ligger der også affald rundt om i den lokale natur.

Hvis du synes, der ligger vel meget affald der, hvor du bor, kan du for eksempel sammen med dine naboer lave en indsamling. Gå ind på hjemmesiden www.affaldsindsamlingen.dk, så får du vejledning i, hvordan det kan gøres. "Selvfølgelig kan man samle affald på alle tider af året, men hvis man etablerer en indsamling hos Danmarks Naturfredningsforening senest 28. februar, får man tilsendt materiale fra DN blandt andet affaldsække, og Hillerød Forsyning sørger for at afhente det indsamlede affald.

Du kan også give en hånd med ved at deltage i en af de indsamlinger, som er etableret. Dem finder du på nettet ligeledes på www.affaldsindsamlingen.dk.

Danmarks Naturfredningsforening i Hillerød har affaldsindsamling ved Teglgårdssøen og Præstevang 31. marts kl. 10 til 12. Interesserede mødes på parkeringspladsen ved Teglgårdssøen, og der er også en kop kaffe eller kakao bagefter. Tilmelding er ikke nødvendig, og alle er velkommen.

Der er også arrangeret en affaldsindsamling i Skævinge samme dag. ISS Klub Frivillig og Superbrugsen Skævinge opfordre alle Skævinges borgere - store som små, unge som gamle - til at komme ud og gå en tur sammen og stå sammen om at få fjernet al affaldet.

Mødested er på p-pladsen ved SuperBrugsen, og der vil tildeling udlevering af rute og udlevering af pose til affald - der vil også være kaffe og kage ude på ruten

Når posen er fyldt med affald, mødes man igen på SuperBrugsens P-plads, hvor der vil være en pølse og brød til alle aktive indsamlere. Du skal tilmelde dig affaldsindsamlingen i Skævinge på www.affaldsindsamlingen.dk.

Kapp

Publiceret 21 February 2019 11:00