Annemarie Melchiors (formand) og Lone Nielsen (kasserer) foran Mødrehjælpens genbrugsbutik i Hillerød. Arkivfoto

Annemarie Melchiors (formand) og Lone Nielsen (kasserer) foran Mødrehjælpens genbrugsbutik i Hillerød. Arkivfoto

Travlt år i Mødrehjælpen i Hillerød

Generalforsamling i Mødrehjælpens lokalforening

velgørenhed Mødrehjælpen i Hillerød har afholdt generalforsamling, og i sin beretning kunne formanden, Annemarie Melchiors, fortælle om et travlt år med mange aktiviteter.

I butikken midt på Torvet i Hillerød har der været en fin omsætning. Familier i byen og fra lokalområdet har været meget flittige til at aflevere godt børnetøj, børneudstyr og legetøj, som de frivillige har gjort klart til salg.

Overskuddet fra salget i butikken går bl.a. til den rådgivning om sociale, økonomiske eller juridiske forhold, som uddannede medarbejdere giver i Mødrehjælpens rådgivningshus i København.

Men først og fremmest bruges overskuddet til aktiviteter for de børnefamilier i Hillerød-området, der har mest brug for det. Og der har været fart på i 2018 for de 64 frivillige, der er tilknyttet lokalforeningen.

15.500 timer

Det blev til rigtig mange arbejdstimer i 2018, både for de 43 frivillige, der sørger for butikken og for dem, der tager sig af aktiviteterne: i alt 15.500 timer, beretter formanden.

Det har bl.a. betydet, at 77 børn fra økonomisk trængte familier kunne holde en rigtig fødselsdagsfest med hjælp fra ”Den rullende kagemand”.

"Vi oplever, at det er vigtigt for børn at kunne gøre det samme, som alle de andre børn i skolen eller børnehaven. Det betyder noget for et barn at kunne invitere til fødselsdag," udtaler formanden i en pressemeddelelse.

10 familier har deltaget i ”Måltidet”. Her sørger frivillige to gange om måneden for en hyggelig aften, hvor børn og forældre i fællesskab laver mad og spiser sammen. Deltagerne har ikke blot nogle hyggelige timer sammen, men får også mulighed for at danne nye netværk.

127 børn fra hjem, hvor pengene er små, fik med hjælp fra mange Hillerød-borgere en julegave, da ”Ønsketræet” stod i butikken i december.

160 brugere har deltaget i udflugter, teaterture, Tivolitur og andre aktiviteter.

Mødrehjælpen har også et samarbejde med bl.a. sundhedsplejersker, og det betød, at 58 trængte familier modtog en gratis start- eller børnepakke, dvs. tøj og andet udstyr til deres barn.

Tak fra formanden

Formanden udtrykte en stor tak til de frivillige. "Uden frivillige, ingen Mødrehjælp", og til de mange, både private og fonde, der har støttet økonomisk og med donationer af tøj, legetøj og udstyr.

På generalforsamlingen var der valg til bestyrelsen, som nu består af: Annemarie Melchiors (formand), Jette Jepsen (næstformand), Lone Nielsen (kasserer) samt Jette Olsen, Dorthe Arnstrup, Charlotte Bendix Dilling og Elisabeth Brixtofte Nielsen. Ulla Wiberg og Marianne Kruuse er begge suppleanter.

Publiceret 11 February 2019 06:00