Frederiksborg Slot udstiller dragter og scenografi fra DR´s julekalender 'Theo & Den Magiske Talisman' fra 11. februar til 31. marts. Pressefoto

Frederiksborg Slot udstiller dragter og scenografi fra DR´s julekalender 'Theo & Den Magiske Talisman' fra 11. februar til 31. marts. Pressefoto

Se dragter og scenografi fra 'Theo & Den Magiske Talisman' på slottet

Frederiksborg Slot byder på omvisninger, sporlege, portrætværksted - og en ny udstilling med dragter fra DR's julekalender i vinterferien

Vinterferie Frederiksborg Slot byder i vinterferien i år på en udstilling med dragter og scenografi fra DR´s nyeste julekalender 'Theo & Den Magiske Talisman'. De besøgende kan blandt andet opleve Træmanden og hans stav og trone, de to bærbryggere, Faunen, Hidkalderen, Børsten og Oraklet.

Det Nationalhistoriske Museum på slottet udleverer en sporleg, som hele familien kan løse sammen. Der vil også dagligt klokken 13.30 være omvisninger med fokus på julekalenderen samt en række fabeldyr.

Udover den nye Theo-udstilling, som kan ses frem til 31. marts, byder Frederiksborg Slot også på omvisninger klokken 11.30 for børn i alderen 10 år og op med fokus på portrætter. Omvisningen tager udgangspunkt i museets portrætter af Kronprinsen og inkluderer et besøg i særudstillingen ’Fragmentarium’ med malerier af kunstneren Kasper Eistrup.

I portrætværkstedet i 'Børnenes Danmarkshistorie' kan børnene selv prøve kræfter med flere forskellige former for portrætter.

Claus Peuckerts portrætter

I begyndelsen af februar åbnede museet en ny særudstilling med portrætter af den danske fotograf Claus Peuckert. Særudstillingen ´Scenesat´ rummer et stort udvalg af Peuckerts portrætfotografier af en række danske stjerner og store personligheder som Benny Andersen, Mikkel Hansen, Lars Løkke Rasmussen, Prins Joachim og mange flere.

Museet har åbent alle dage i vinterferien, 9.-17. februar, kl. 11-15.

Mdt

Publiceret 06 February 2019 05:00