Hillerøds kommunale tandpleje skal samles i ny klinik ved Frederiksborg Byskole på Carlsbergvej. 30 millioner kroner er nu frigivet til byggeriet. Arkivfoto

Hillerøds kommunale tandpleje skal samles i ny klinik ved Frederiksborg Byskole på Carlsbergvej. 30 millioner kroner er nu frigivet til byggeriet. Arkivfoto

Nu skal der bygges ny tandklinik for 30 millioner på Carlsbergvej

Hillerød Kommunes fem tandplejeklinikker skal samles på Frederiksborg Byskole. Onsdag godkendte byrådet at frigive de 30 millioner kroner til byggeriet af den nye tandklinik

Af
Mette Dolmer Thygesen

børn I 2020 skal alle skolebørn fra hele Hillerød Kommune tage til skoletandlæge på Frederiksborg Byskole på Carlsbergvej.

Den nye samlede tandklinik kom onsdag aften et skridt nærmere, da et enigt byråd godkendte at bevilge de 30 millioner kroner til projektet henover 2019 og 2020.

"Det er en tandplejeklinik, som har været mange år undervejs, og vi har diskuteret frem og tilbage for at finde den rigtige løsning, og udfordringen har været finansieringen. Men i budgetforhandlingerne i efteråret 2017 besluttede vi, at nu skulle det ske. De gamle klinikker skal samles i en ny klinik, som er tidssvarende, og som lever op til de standarder og kvalitetsforventninger, som vores borgere med rette må forvente," sagde Peter Frederiksen (Venstre), formand for Børn-, Familie- og Ungeudvalget.

12.000 børn, 50 ansatte

Hillerød Kommune har tandklinikker på fem skoler i tandplejen, som er et tilbud til cirka 12.000 børn og unge i kommunen. Tandplejen har i alt omkring 50 ansatte i dag.

En samlet klinik giver mulighed for at spare på driften. Forvaltningen har tidligere peget på, at en samlet tandpleje kan give en driftsbesparelse på mellem 500.000 og 900.000 kroner om året. Man har skelet til andre kommuner som Greve, som har haft succes med en sammenlægning.

"En samlet klinik muliggør, at der kan realiseres et væsentligt effektiviseringspotentiale, og det kan være en god tanke, når man bygger nyt - men vi får samtidig en højere kvalitet, en højere tandplejefaglighed og et bedre arbejdsmiljø, fordi vi får nye, moderne rammer. Så det er en fornøjelse at sende sagen videre," sagde Peter Frederiksen på byrådsmødet onsdag.

To etager

Politikerne har ønsket, at den nye toetagers tandplejeklinik, som i alt bliver 1411 kvadratmeter stor, bygges på Byskolen for at sikre en stationsnær og central placering i kommunen. Den skal placeres som en separat bygning på Byskolens boldbane - mellem skolen og gymnasiets multihal-, og der skal også etableres en ny parkeringsplads.

I stueplan får basistandplejen 14 kliniklokaler, og på 1. sal kommer tandreguleringen til at ligge med syv klinikrum, administration og møderum. Øverst skal der ligge personalefaciliteter med blandt andet en frokoststue med plads til 40 mennesker og omklædning, bad og skabe til 50 mennesker.

Sagen var i første omgang ikke på dagsordenen til Økonomiudvalgets møde i januar, men det skyldtes "en fejl internt," står der i referatet. Det var nemlig vigtigt, at sagen blev behandlet i januar for at kunne overholde den samlede tidsplan for byggeriet - og særligt i forhold til at få bestilt beton til byggeriet, står der. Der er 6-8 måneders leveringstid på betonelementer, påpeger entreprenørerne.

Den nye tandklinik skal opføres fra september i år og skal ifølge planen være klar til at blive brugt i oktober 2020, står der i referatet.

Publiceret 05 February 2019 06:00