Byrådet har afsat to millioner kroner til, at projektforslaget til Skævinges nye fritidshus kan videreudvikles og konkretiseres til et egentligt projekt. Illustration: Christensen & Co.

Byrådet har afsat to millioner kroner til, at projektforslaget til Skævinges nye fritidshus kan videreudvikles og konkretiseres til et egentligt projekt. Illustration: Christensen & Co.

Skævinges nye kulturhus rykker et skridt nærmere

Projektet for Skævinges kommende foreningshus skal nu udvikles yderligere for to millioner kroner

Af
Mette Dolmer Thygesen

kultur "Nogle sager er sjovere at fremlægge end andre - og det her er en af de rigtig sjove".

Sådan lød det fra Hanne Kirkegaard (V), formand for Idræts- og sundhedsudvalget i Hillerød, da hun onsdag aften skulle fremlægge en sag om at frigive to millioner kroner til det kommende Skævinge Kultur-, Idræts- og Fritidshus.

"Vi har i fællesskabet skabt en fantastisk baby. Den er ikke nedkommet endnu, men den er et godt eksempel på, hvad der kan lade sig gøre, hvis man er vedholdende og står sammen i foreningslivet," sagde hun.

Fra hal til samlingspunkt

Ideen bag projektet er at bygge idrætshallen i Skævinge om, så den kan blive et fremtidig samlingspunkt for både kulturliv, sport og foreninger. Det kan altså både være et sted, hvor børn og voksne kan spille badminton og håndbold - og et sted hvor der kan afholdes julemarked, kunstudstillinger og madaftener, eller fotoklubben eller den lokalhistoriske forening kan mødes der.

Hele fritidshuset vil koste 28 millioner kroner at bygge, men onsdag blev de første to millioner altså frigivet af politikerne i byrådet.

"Vi har brugt nogle penge på at lave nogle gode oplæg og få nogle arkitektforslag ind til, hvordan det fælles foreningshus skal se ud. Vi har enstemmigt i et formidabelt samarbejde med en masse engagerede mennesker i Skævinge valgt et rigtig godt forslag. Nu frigiver vi de to millioner kroner, så vi kan komme videre i processen og skærpe det projekt, som har vundet. Vi skal finde ud af, hvad vi kan få for de penge, vi har," sagde Hanne Kirkegaard på byrådsmødet.

Det er forslaget fra arkitektfirmaet Christensen & Co, som kommunen arbejder videre med til huset, som efter planen skal stå færdig omkring 2020. Bevillingen på de to millioner kroner var ellers blevet udskudt i december af hensyn til kassebeholdning, som er under pres. Men pengene blev altså fundet her i januar - også på to andre udskudte sager, nemlig etableringen af en cykelsti bag om badmintonhallen ved Frederiksborgcentret og omkring 10 millioner kroner til renovering af kommunale bygninger.

Liv, sved og latter

Louise Colding Sørensen (S) glædede sig også på mødet over, at der er nu er taget et skridt mere i retning mod at få etableret kulturhuset:

"Planen for huset er blevet til i tæt samarbejde med mennesker i Skævinge, og de skal fylde huset med liv, sved og latter. Vi får de bedste rammer omkring det nye center, men det kommer også til at kræve indsats fra lokalsamfundet, når huset skal fyldes ud med alt det, vi gerne vil have, at det skal indeholde. Det kræver engagement, men også fysiske ting, som der ikke umiddelbart er penge til i budgettet. Men de lokale er klar til at smøge ærmerne op. De er virkelig glade for at få rammerne og er meget opsatte på at få det til at lykkes".

De to millioner kroner, som nu er frigivet, skal bruges til, at det vindende rådgiverteam - Christensen & Co i samarbejde med 1:1 landskab og Rambøll - skal videreudvikle og konkretisere deres projektforslag i 2019. Projektforslaget - og bevillingen af de resterende millioner op - skal ske i december 2019.

Publiceret 01 February 2019 06:00