Udfyld et spørgeskema og vær med til at forme grundlaget for Hillerøds kommende arkitekturpolitik. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Udfyld et spørgeskema og vær med til at forme grundlaget for Hillerøds kommende arkitekturpolitik. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Politikerne vil høre borgernes holdning til byens arkitektur

Stor spørgeskemaundersøgelse skal lokke byens borgere til at give deres mening til kende om, hvordan Hillerød skal udvikle sig

Af
Anne Lønstrup

Byudvikling Hvordan skal fremtidens Hillerød se ud? Skal byen vokse i højden eller i bredden. Skal bevaringsværdige bygninger skånes? Skal der gøres plads til biler, busser, cykler eller gående? Hvor skal borgerne mødes? I idrætsforeninger, på biblioteket eller i byens rum?

Ja, der er nok er spørgsmål at tage stilling til, når man udvikler en by. Det ved politikerne, som sidder med udfordringerne, men de vil gerne vide mere om borgernes syn på sagen.

Det er et vigtigt punkt i den kommende arkitekturpolitik, at vi kommer ud til borgerne og får spurgt, hvordan de ser på udviklingen af byen. Vi skulle gerne væres fælles om at udvikle Hillerød, og det her er en af måderne at få input på

Derfor ligger der nu en spørgeskemaundersøgelse på Hillerød Kommunes hjemmeside, som inviterer byens borgere til at give deres mening om arkitektur og byliv til kende.

Nye borgere i ringen

”Det er et vigtigt punkt i den kommende arkitekturpolitik, at vi kommer ud til borgerne og får spurgt, hvordan de ser på udviklingen af byen. Vi skulle gerne væres fælles om at udvikle Hillerød, og det her er en af måderne at få input på,” siger Dan Riise (V), formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget.

”Vi har den idé i udvalget, at når vi skal lave arkitekturpolitik, så vil vi også snakke med andre end dem, der møder op til borgermøder og giver deres mening til kende. Deres input er også værdifulde, men vi prøver med denne spørgeskemaundersøgelse at få nogle andre med ind i ringen,” siger han.

Det er bl.a. de unge, hvis holdninger udvalget gerne vil pejle sig ind på.

”Vi håber, at folk helt frit fra leveren vil fortælle, hvilke ønsker de har for byen. De holdninger, vi får ind, vil vi bruge som en del af grundlaget for vores kommende arkitekturpolitik. Vi ønsker at få så mange mennesker på banen som muligt, så vores kommende arkitekturpolitik bliver en, så mange mennesker som muligt kan se sig selv i.”

Hovedstad for Skævinge

Hillerøds arkitekturpolitik blev bl.a. diskuteret i kommunalvalgkampen for godt et år siden.

”Nu er vi nået et skridt videre. De indledende øvelser overstået, vi har skaffet økonomi til formålet, og her i 2019 laver vi en arkitekturpolitik,” siger Dan Riise.

Spørgeskemaundersøgelsen er tilrettelagt, så man kan svare anonymt, og det sker i forsøget på at involvere så mange som muligt. Ønsker man at deltage i konkurrencen om biografbilletter, er det dog nødvendigt at oplyse sit navn. Den 8. februar bliver vinderen fundet, og forhåbentlig har politikerne samtidig høstet en masse input til, hvordan borgerne ser på byens udvikling.

Dan Riise bor i Skævinge, men benytter Hillerød flittigt:

”Hillerød er hovedstaden for Skævinge. Udover at jeg kommer på rådhuset hele tiden og har familie i byen, så er det 90 pct. af gangene dér, jeg handler, spiser ude eller går i biografen. Jeg har selvfølgelig også en holdning til byens arkitekturpolitik, men det vil jeg vente med at fortælle om, til undersøgelsen er slut for ikke at påvirke".

Jeg har selvfølgelig også en holdning til byens arkitekturpolitik, men det vil jeg vente med at fortælle om, til undersøgelsen er slut for ikke at påvirke

Publiceret 25 January 2019 07:00