"Vi skal stå sammen. E-handlen er over os, men vi skal ikke fortvivle," lød det fra Palle Lange Andersen på Hillerød Cityforenings generalforsamling tirsdag morgen. Foto: Martin Warming

Cityformand på generalforsamling: "Vi skal stå sammen i kampen mod internethandlen"

Palle Lange Andersen blev genvalgt som formand for Hillerød Cityforening på foreningens generalforsamling tirsdag morgen

Af
Martin Warming

handelsliv Det skortede ikke på aktiviteter i Hillerød i 2018 - og der kommer også masser af "gang i gaden" i 2019.

Det kunne formanden for Hillerød Cityforening, Palle Lange Andersen, konstatere, da knap 30 medlemmer var mødt op til foreningens generalforsamling i Festsalen på Sdr. Jernbanevej tirsdag morgen.

"Hvis nogen frygtede, at vores kontingent ikke skabte aktiviteter i 2018 - så kan man godt tro om, for der har virkelig været fart på," sagde Palle Lange Andersen, inden han gik i gang med at remse nogle af de mange aktiviteter, der var i Hillerød i løbet af 2018, op.

"Hillerød ByForum fik samlet en ny forening, Hillerød Torvemarked, som stillede op med boder hver lørdag fra maj måned og frem, til kulden ramte os i oktober. I juni blev der afholdt en fantastisk byfest, som tiltrak utroligt mange til byen, der var streetparade med Carlsberg Brassband og sankthans og TV 2 Charlie Rockshow på Posen," fortalte Palle Lange Andersen.

Derudover nævnte Palle Lange Andersen Hillerød Kræmmermarked - der blev afholdt for sidste gang i 2018 - Livsstilsmessen i FrederiksborgCentret, Lisa Ekdahl-koncerten på Posen, Late Night Shopping-arrangementerne, Horrorwalken, Studiestartløbet og Kulturnatten som nogle af de arrangementer, der var med til at trække folk - og dermed potentielle kunder - til Hillerød i løbet af 2018.

Gratis parkering

2018 vil også blive husket som året, hvor der blev indført en times gratis parkering på kommunens p-pladser rundt omkring i byen.

"Det lykkedes handlen via samarbejdet i Hillerød ByForum at få skabt gratis parkering på kommunens p-pladser til glæde for alle vores kunder - for der er ingen tvivl om, at for nogen er parkeringsafgiften en barriere," sagde formanden i sin beretning.

Palle Lange Andersen kunne også konstatere, at 2018 havde været et lidt besværligt år rent økonomisk for Hillerød Cityforening, men at det bliver bedre i 2019.

"Vi vil have flere penge til brug for aktiviteter og samtidig have en betydelig bedre likviditet. Det kræver, at vi står sammen, og at alle holder fast i medlemskabet - og måske lige prikker til dem, der ikke er med. Jo flere, der er med, jo flere aktiviteter og jo flere kunder," sagde Palle Lange Andersen.

Men det er også meget vigtigt, at handelslivet i Hillerød står sammen, hvis de lokale butikker og virksomheder skal klare sig i konkurrencen med den stigende internethandel, lød det fra Palle Lange Andersen.

"Vi skal stå sammen. E-handlen er over os, men vi skal ikke fortvivle. E-handel er heller ikke en dans på roser. Danskerne købte for cirka 135 milliarder kroner på nettet i 2018 – heraf bliver 'kun' 40 milliarder lagt i Danmark, og af disse tegner egentlige varer sig for 13 milliarder kroner. Men prognosen ser skræmmende ud. E-handel stiger med cirka ti procent om året. Til sammenligning oplever detailhandlen en stigning på cirka 1,4 procent," sagde Palle Lange Andersen.

Cirka 30 medlemmer var mødt op på generalforsamlingen, der blev afholdt i Festsalen på Sdr. Jernbanevej. Foto: Martin Warming

Cirka 30 medlemmer var mødt op på generalforsamlingen, der blev afholdt i Festsalen på Sdr. Jernbanevej. Foto: Martin Warming

Bedre økonomi i '18

Hillerød Cityforening havde i 2018 indtægter for 642.000 kroner mod 417.000 kroner i 2017. De ekstra indtægter skyldtes blandt andet, at medlemskontingentet er blevet sat op. Foreningen havde budgetteret med indtægter i 2018 for 630.000 kroner, men endte altså med at få indtægter for 642.000 kroner, og det skyldtes blandt andet, at der kom flere nye medlemmer til, end man havde kalkuleret med.

Foreningens største udgiftspost er kontingentet til Hillerød ByForum, der er et samarbejde mellem Hillerød Cityforening, Hillerød Kommune, SlotsArkaderne, ejendomsejere i byen, liberale erhverv, kulturlivet og frivillige. Hillerød Cityforening bidrager årligt med 542.000 kroner til samarbejdet i Hillerød ByForum.

Fastelavn på Torvet

På generalforsamlingen fortalte bestyrelsesmedlem Jacob Sundberg, der har Festsalen på Sdr. Jernbanevej, om nogle af foreningens planer for 2019.

Her kom det blandt andet frem, at der som noget nyt vil blive afholdt et stort fastelavns-arrangement på Torvet. Blandt de nye tiltag i 2019 nævnte Jacob Sundberg også projektet 'Gang i Hillerød', der består af en række koncerter med blandt andre Keld og Hilda, Tamra Rosanes og Sigmund, der er kendt fra tv-programmet X Factor.

Palle Lange Andersen blev i øvrigt genvalgt som formand uden modkandidat. Derudover består bestyrelsen i Hillerød Cityforening efter generalforsamlingen af Jacob Sundberg, Festsalen, Martin Iversen, Kop & Kande, Peter Buhl Thomsen, Hillerød Posten, Susanne Yde, Unik Optik, Lone Nielsen, Mødrehjælpen, Morten Buch, HL-Mode, Simone Niebuhr, GiovannIS (suppleant) og Monica Wiese Pedersen, Nordisk Film Biografer (suppleant).

Der var ikke grund til afstemning, da antallet af kandidater passede, og bestyrelsen konstituerer sig selv snarest.

Publiceret 24 January 2019 05:00