En koncert med Bilal Irshed Trio er første arrangement i kulturgruppens program. Pressefoto

En koncert med Bilal Irshed Trio er første arrangement i kulturgruppens program. Pressefoto

Ny kulturgruppe: Foredrag og koncerter skal fylde Brohuset

En ny kulturgruppe i Hillerød Øst arrangerer koncerter og foredrag for at samle beboerne i Østbyen

Sammenhold En ny kulturgruppe har set dagens lys i Brohuset, der er beboerhus i Østervang i Hillerød Øst. Gruppen vil stå for arrangementer som koncerter med folkemusik og foredrag, som skal samle beboerne i området.

Et af medlemmer i Østbyens nye kulturgruppe er Lone Jacobsen, som mener, at kulturarrangementerne kan skabe fællesskab og rummelighed:

"Østbyen har en beboersammensætning med mange forskellige, kulturelle baggrunde. Arrangementer omkring kultur er en ny mulighed for at få folk til at mødes på tværs af forskelligheder og bygge bro. Fællesskaber er basis for, at en bydel er et godt sted at bo, og hvor forskellighed og mangfoldighed ses som en styrke," udtaler hun.

Ny kultur-platform

Også sognepræst Grønnevang Kirke og kulturarbejder i Østbyen Thyge Enevoldsen er med i den nye kulturgruppe. Han glæder sig over det nye samarbejde med Klaverfabrikken og Hillerød Bibliotek og understreger, at gruppen bygger videre på allerede igangværende samarbejder i det østlige Hillerød.

"De gode erfaringer med samarbejdet omkring eksempelvis Østfestival og Assist (hvor unge frivilligt hjælper mindre ressourcestærke borgere med praktisk arbejde i sommerferien, red.) vokser videre med den nye kulturgruppe i Brohuset. Vi glæder os til at bruge Brohuset som en fælles kultur-platform med folkemusik og foredrag, og det bliver jo gjort ekstra muligt via samarbejdet med Klaverfabrikken og biblioteket," konstaterer Thyge Enevoldsen.

Støtte fra Klaverfabrikken

Jens Jepsen, der er leder af Klaverfabrikken, vil meget gerne samarbejde med andre fællesskaber, hvor kulturen kan spille en central rolle i at bringe mennesker sammen:

"Det har Klaverfabrikken gjort i 25 år, og det må gerne smitte af på mange flere. Klaverfabrikkens erfaringer med arrangementer vil være til rådighed for den nye kulturgruppe i Brohuset, men det er kulturgruppen, der er den bærende kraft i at få stablet det rette arrangement på benene, og det er deres medejerskab, der skal skabe den smittende og inspirerende fortælling om, hvad der sker i Brohuset".

Koncert på lørdag

I samarbejde med Klaverfabrikken og med Hillerød Bibliotek har den nye kulturgruppe arrangeret en multikulturel koncert med Bilal Irshed Trio, der byder på en blanding af klassisk arabisk musik, nordisk jazz og cubanske rytmer. Koncerten finder sted lørdag 19. januar klokken 19 i Brohuset.

Jens Jepsen oplyser, at Hillerød Kommune støtter det første arrangement i Brohuset med 12.000 kroner, og han håber, det bliver starten på et godt og langt samarbejde.

"På scenen på lørdag står tre musikere med vidt forskellige, kulturelle baggrunde. Det bliver et møde mellem Palæstina, Cuba og Danmark – et kulturmøde, som minder om det fællesskab, Brohusets naboer møder hver dag," skriver Jens Jepsen i sin kommentar til det nye kulturelle initiativ i Hillerød Øst.

Artiklen er skrevet af frivillige Maja Vindelev og redigeret af Hillerød Posten

Publiceret 18 January 2019 06:00