Arkivfoto

Arkivfoto

Kaffe, kage og en snak om fredninger på Skansebakken

Naturfredningsforeningerne inviterer til arrangement på Skansebakken med borgmesterbesøg og rundvisning

natur Dansk Folkeparti har fremsat lovforslag om at fratage Danmarks Naturfredningsforening retten til selvstændigt at foreslå fredninger, fortæller naturfredningsforeningen, som derfor inviterer til en række arrangementer i fredede naturområder landet over søndag 20. januar.

Det handler om retten til at rejse en fredningssag - ikke bestemme en fredning. "Bliver forslaget vedtaget i folketinget 24. januar mener vi, at det vil være en katastrofe for den danske natur, og et stort tab for Danmark," skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Naturfredningsforeningen inviterer til et lokalt arrangement på Skansebakken i Hillerød, hvor en fredningsmedarbejder fra Danmarks Naturfredningsforening fortæller om de konsekvenser, det vil have, hvis forslaget vedtages i folketinget. Herefter vil Hillerøds borgmester Kirsten Jensen fortælle om kommunens holdning til forslaget.

Arrangementet afsluttes med, at en af de lokale DN-medlemmer guider de interesserede en tur rundt på området. Arrangementet afsluttes med en fortælling om den særprægede historie, der knytter sig til Skansebakkefredningen. De byder på noget varmt at drikke og et stykke kage.

Adressen er Skansevej 108, 3400 Hillerød.

Publiceret 17 January 2019 05:00