Blandt andre Back to Back spillede til 'Skønne Skævinge' sidste år - men det er tvivlsomt, at byfesten bliver til noget i år. Arkivfoto

Blandt andre Back to Back spillede til 'Skønne Skævinge' sidste år - men det er tvivlsomt, at byfesten bliver til noget i år. Arkivfoto

Tvivlsomt om byfest i Skævinge bliver til noget

Der har været kamp om Festpladsen i Skævinge, og det betyder nu, at det er tvivlsomt, om byfesten 'Skønne Skævinge' bliver til noget i år

Af
Martin Warming

Det er tvivlsomt, om byfesten 'Skønne Skævinge' bliver til noget i år.

Sidste år afholdt ISS Klub Frivillig 'Skønne Skævinge' i weekenden i uge 26. Over 3.000 gæster festede i tre dage til musik fra blandt andre Sko/Torp og Back to Back, og planen var, at byfesten skulle afholdes i samme weekend i år. Men foreningen Føllegaard Alive nåede at booke Festpladsen i Skævinge lørdag i uge 26 i år inden Klub Frivillig.

Føllegaard Alive har arbejdet på at få 'Danmark Dejligst' med sangeren Rasmus Nøhr i spidsen til Skævinge lørdag den 29. juni - altså lørdagen i uge 26 - men de planer faldt på gulvet på et bestyrelsesmøde i foreningen mandag aften, fortæller formand Henning Andersen.

"Vi havde et bestyrelsesmøde mandag aften, hvor vi skulle kigge på kontrakterne og de sidste detaljer, og konklusionen blev, at det ikke hænger sammen for os, så vi har valgt af aflyse. Hvis vi ikke har opbakning og det mandskab, der er brug for til sådan et stort arrangement, så kan vi ikke som ansvarlig bestyrelse gennemføre det," fortæller Henning Andersen.

Cirka 3.000 gæster lagde vejen forbi 'Skønne Skævinge' sidste år. Arkivfoto

Cirka 3.000 gæster lagde vejen forbi 'Skønne Skævinge' sidste år. Arkivfoto

Flere måneder bagud

Det betyder altså, at Festpladsen alligevel er ledig i weekenden i uge 26, men Lasse Petersen, der er formand for Klub Frivillig, kan endnu ikke svare på, om byfesten dermed også er reddet i år.

"Vi er jo sat tre til fire måneder bagud, da vi ikke havde regnet med, at Festpladsen var ledig i den weekend. Der skulle have ligget kontrakter på bordet allerede nu, og det er jo ikke sikkert, at de ønsker, vi havde til musik tilbage i september, kan blive opfyldt nu. Nu skal vi - som vi altid gør - havde et møde med foreningerne i Skævinge og høre dem, om de har tid, lyst og mandskab til at være med til at arrangere Skønne Skævinge," siger Lasse Petersen, der satser på, at kunne holde et møde med foreningerne indenfor et par uger.

Føllegaard Alive og Klub Frivillig arrangerede sammen 'Danmark Dejligst' i 2017, men sidste år havde Klub Frivillig ikke lyst til at være med i et lignende samarbejde og valgte altså at arrangere 'Skønne Skævinge' i stedet.

"Vi vil ikke være med til at lave 'Danmark Dejligst'. Det er der mange årsager til, men først og fremmeste handler det om, at vi ikke ser det som et koncept, vi kan stole på," siger Lasse Petersen.

Har ikke patent på pladsen

Henning Andersen understreger, at Føllegaard Alive ikke har haft intentioner om at genere Klub Frivillig ved at booke Festpladsen om lørdagen i uge 26.

"Men nu er der jo ingen, der har patent på kommunens pladser, og hvis en plads er ledig, så kan man jo booke den. Vi havde analyseret og frem til, at det var den absolut bedste dag - også i forhold til skolernes sommerferie," lyder det fra Henning Nielsen.

"Nu kan Klub Frivillig jo lave en byfest, hvis de har lyst. Vi har ikke mulighed for at være med i arrangementet på den måde, som vi gerne vil. Vi må bare konstatere, at vi (Føllegaard Alive og Klub Frivillig, red.) har forskellige måder at drive den slags arrangementer på, og der er åbenbart ikke gensidig interesse for at lave det sammen. Vi vil godt være med til at tage et økonomisk ansvar og være med som hovedarrangør, men det er Klub Frivillig ikke interesseret i. Sådan er det, og det må vi bare tage bestik af," slutter Henning Andersen.

Klub Frivillig investerede i 2017 63.000 kroner i Festpladsen, mens kommunen brugte et tilsvarende beløb på pladsen. Pengene blev blandt andet brugt på at få trukket strøm og vand permanent ind på pladsen, og Lasse Petersen håber derfor, at 'Skønne Skævinge' kan nå at blive til noget i år, så foreningen kan få lidt af sin investering tilbage, siger han til Hillerød Posten.

"Men det er vores medlemsforeninger, der bestemmer, om vi skal arrangere 'Skønne Skævinge' i år eller ej - og de skal være med på ideen, før vi beslutter os for noget," understreger han.

Publiceret 15 January 2019 14:04