De 20 skuespillere har øvet det seneste halve år for at blive klar til premieren på lørdag. Foto: Jan Stephan

De 20 skuespillere har øvet det seneste halve år for at blive klar til premieren på lørdag. Foto: Jan Stephan

Hodja flyver på tæppet i Alsønderup

20 skuespillere er klar til at vise 'Hodja fra Pjort' for næsten 200 tilskuere til hver forestilling i Alsønderup

Af
Mette Dolmer Thygesen

teater Et halvt års øvning kulminerer på lørdag for en stor flok teater-interesserede borgere i Alsønderup. Lørdag 19. januar er der nemlig premiere på årets helt store teaterforestilling 'Hodja fra Pjort' på Kulsviergården.

Rigtig mange er involveret i musikforestillingen, som de har arbejdet på hver søndag det seneste halve år. I alt er der 20 skuespillere på scenen - 10 børn og 10 voksne. Et orkester på fire mand sørger for musikken, og 12 teknikkere, regissører, scenearbejdere, sminkører, kostumefolk og hjælpere står også bag forestillingen.

En af skuespillerne er Janik Hingstrup, som glæder sig til at optræde de fem gange i salen, hvor der er plads til 183 publikummer hver gang - og nogle gange er der udsolgt.

Det bliver jo til mange timer, som vi tilbringer sammen, når vi sådan mødes hver søndag i et halvt år. Så man hygger sig og møder nogle nye mennesker

"Det skal nok blive rigtig godt. Lige nu er vi i den sidste fase, hvor vi stadig føler, der mangler en del, men vi skal nok blive klar til premieren," siger han.

Mange timer sammen

De frivillige bag forestillingen går op i at præsentere en god gang sjov underholdning med nogle gode sange for publikum, siger han, men samværet er også væsentligt:

"Det bliver jo til mange timer, som vi tilbringer sammen, når vi sådan mødes hver søndag i et halvt år. Så man hygger sig og møder nogle nye mennesker. Samtidig kan man også prøve sig selv lidt af foran et forholdsvist stort publikum og vise, hvad man kan og komme ud over scenekanten. Nogle af skuespillerne har været med flere gange, mens andre er nye, og så kan de erfarne støtte de nye. Det er en præstation, og man kan se, hvor godt man klarer det, og så glæde sig over det bagefter".

Familieforestilling

'Hodja fra Pjort' handler om Hodja, som vil ud at opleve verden på et flyvende tæppe, men skumle kræfter er ude efter tæppet, og han oplever både godt og ondt på sin rejse. Ifølge Janik Hingstrup er 'Hodja fra Pjort', som er baseret på Ole Lund Kirkegårds kendte børnebog, en rigtig familieforestilling, og både børn og voksne kan få glæde af den:

Hodja spilles af 12-årige Cecilie Hejlesen. Foto: Jan Stephan

Hodja spilles af 12-årige Cecilie Hejlesen. Foto: Jan Stephan

"Der er både teater og sang, og det er et stykke, som er krævende med mange scener og optrin. Og så har vi jo lige skullet finde en løsning på, hvordan Hodja kan flyve på sit tæppe. De fleste skuespillere har to eller tre roller, og vi har 50-60 kostumer i gang, så det bliver stort. Vi har også gjort meget af ud af kulisser, sminke og så videre," siger han.

Det er et stykke, som er krævende med mange scener og optrin. Og så har vi jo lige skullet finde en løsning på, hvordan Hodja kan flyve på sit tæppe

Liv i byen

I alt kommer omkring 750 mennesker til at se stykket, som også samler Alsønderup som landsby.

"Det skaber liv i byen. Der sker noget, og man mødes og ser hinanden, og så kommer de medvirkende også til at lære hinanden at kende. Det holder gang i livet og byen - og så er det også vigtigt for Kulsviergården at have nogle arrangementer, som skaffer penge til at drive stedet," siger Janik Hingstrup, som glæder sig til lørdag:

"Vi har god lyd og gode sange undervejs - både med kor- og solosang - til Sebastians musik. Jeg håber, publikum vil synes, det er en sjov og god forestilling".

'Hodja fra Pjort' vises 19., 20., 26. og 27. januar og 2. februar.

Læs mere på www.Kulsvierscenen.dk. Billetter bestilles på Billetten.dk.

Publiceret 15 January 2019 18:00