Anders Blichfeldt og Kim Sjøgren har været de faste deltagere alle fire år. Foto: Jan F. Stephan

Anders Blichfeldt og Kim Sjøgren har været de faste deltagere alle fire år. Foto: Jan F. Stephan

Se billederne: Velgørende nytårskoncert vokser hvert år

Arrangørerne bag nytårskoncert til støtte for flygtningebørn kunne melde udsolgt. Flere end nogensinde deltog i koncerten, som yder tilskud til idrætsaktiviteter for børnene

musik En god tradition har slået rod. Den årlige nytårskoncert er blevet en uomgængelig del af at begynde et nyt år for mange her i Nordsjælland.

Sådan lød det fra Michael Herschend, da han holdt sin indledende tale til Rotarys traditionelle nytårskoncert 6. januar i Frederiksborgcentret. Han er formand for udvalget i Frederiksborg Rotary Klub, som står bag koncerten, hvor Anders Blichfeldt og Kim Sjøgren er faste deltagere og suppleres hvert år med en gæstesolist, som i år var sangerinden Linda Andrews, som tidligere har vundet X Factor.

Og nytårskoncerten har for alvor 'slået rod' og er en succes med vokseværk. Til første koncert for fire år siden mødte 350 tilskuere op. Siden er tallet steget hvert år, og i år kunne arrangørerne melde 'alt udsolgt' med knap 800 koncertgæster. Det er rekord i forhold til tidligere år.

Små skridt gør en forskel

Overskuddet fra koncerten går til, at flygtningebørn i Hillerød kan komme til at dyrke idræt og dermed blive integreret og lære om dansk kultur. Og selvom det kan virke som 'et lille skridt' i retningen mod integration, så gør hvert lille skridt en forskel, sagde Michael Herschend:

"Små skridt har også meget tit meget stor betydning og kan ændre meget. Hvem af os kan ikke tænke på forløb i vores eget liv, hvor vi med små skridt kom frem til målet? Fik løst en opgave. Eller blev et andet menneske. I dag er det 4. gang, vi samles til koncert – for at samle penge ind, så flygtningebørn fortsat kan få mulighed for at deltage i forskellige sportsaktiviteter. Og vi gør det, fordi vi har tillid til, at små skridt hen ad vejen giver resultater. At mange små skridt også fører til målet".

I år var gæstesolisten Linda Andrews, der tidligere har vundet X Factor. Foto: Jan F. Stephan

I år var gæstesolisten Linda Andrews, der tidligere har vundet X Factor. Foto: Jan F. Stephan

Flygtningebørnene får tilbud om at gå til forskellige sportsaktiviteter gennem flere år, forklarede han:

"Vi tror på, at dette vil gøre livet bedre for denne gruppe børn på længere sigt, og de vil blive velintegrerede borgere, der kan og vil bidrage til samfundet til glæde for dem og alle andre," sagde han.

Svømning og taekwondo

Det er cirka 60 børn og unge, Rotary yder støtte til - i samarbejde med integrationsteamet i Hillerød kommune. Pengene går til forskellige sportsaktiviteter, hvor svømning er det store hit, og dernæst følger taekwondo. Aktiviteterne giver både børnene sundhed og lærer dem via foreningslivet meget om den danske kultur.

"Det er alt sammen små skridt på vejen til at få en bedre, sundere og gladere barndom. Og netop ved at hjælpe børnene i gang på den måde, håber vi, at de får livsglæde og livsmod til at tage de mange andre skridt, som skal tages undervejs i deres liv," sagde Michael Herschend og takkerede alle fremmødte og alle dem, der havde bidraget til at få koncerten arrangeret.

Mdt

Publiceret 10 January 2019 17:00