På Frederiksborg Slot afslørede Kronprins Frederik i november et nyt portræt, som kunstner Kasper Eistrup, der også har slået sine folder som forsanger i bandet Kashmir, havde skabt. Pressefoto

På Frederiksborg Slot afslørede Kronprins Frederik i november et nyt portræt, som kunstner Kasper Eistrup, der også har slået sine folder som forsanger i bandet Kashmir, havde skabt. Der er en af de udstillinger, som har gjort det populært at besøge slottet i 2018. Arkivfoto: Presse

Rekord-år: 294.354 gæster besøgte slottet

Rekord-besøgstallet på Frederiksborg Slot røg op over de 294.000 i løbet af julen

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot har haft et rekordår i 2018, når det gælder antallet af besøgende.

Som Hillerød Posten skrev i december, kunne museet 22. december meddele, at man havde slået den hidtidige rekord fra 2015 på 288.623 besøgende. Tallet skulle dog vise sig at blive noget højere, for mange gæster har således valgt at lægge vejen forbi Frederiksborg Slot i julen. Besøgstallet kom dermed endeligt endnu højere op og endte på, at 294.354 gæster i alt besøgte museet i 2018, hvilket altså er det højeste besøgstal i hele museets historie.

”Mange er strømmet til for at se udstillingen om HKH Kronprinsen, der blev til i anledning af hans 50-års fødselsdag, og der er også mange, der med egne øjne, har villet se de nye portrætter af Kronprinsen, vi har erhvervet i samme anledning - Ralph Heimans og Kasper Eistrups,” fortæller museumsdirektør Mette Skougaard i en pressemeddelelse.

Det er særligt de danske gæster, der kommer for at se særudstillingerne, men det samlede besøgstal skyldes, at mange udenlandske gæster også har besøgt Frederiksborg Slot.

Museet glæder sig til i 2019 at præsentere gæsterne for den internationale portrætkonkurrence Portræt Nu!, som afholdes af museet hvert andet år, samt nye særudstillinger og mange andre spændende aktiviteter.

Mdt

Publiceret 10 January 2019 06:00