Charlotte Due Fensholdt er tilbage som indehaver af blomsterbutik på Torvet i Hillerød. Foto: Mdt

Charlotte Due Fensholdt er tilbage som indehaver af blomsterbutik på Torvet i Hillerød. Foto: Mdt

Charlotte er tilbage med blomsterbutik på Torvet

Blomsterdekoratør Charlotte Due Fensholdt har åbnet den nye blomsterforretning 'BlomsterFin' på Torvet. Hun har tidligere drevet blomsterforretningen 'Trylleblomsten' der

Af
Mette Dolmer Thygesen

Duften af roser og ranunkler og farverne fra nelliker og lyng breder sig nu i lokalerne i Helsingørsgade 1, hvor Torvets Vin & Tobak tidligere lå.

Her åbnede 54-årige Charlotte Due Fensholdt i lørdags butikken 'BlomsterFin' efter flere ugers istandsættelse.

"Jeg har gået i lang tid og holdt øje med netop dette lokale. Det passer godt til én person, og der er højt til loftet og en hyggelig trappe. Jeg har længe kunnet se mulighederne i det. Og så er beliggenheden ud til Torvet jo også god," siger hun.

Startede 'Trylleblomsten'

Charlotte Due Fensholdt er som borger i Allerød Kommune altid kommet meget i Hillerød, når hun skulle handle og lignende. Og hun er ikke ubekendt at drive forretning på Torvet. Hun har nemlig tidligere - fra cirka 2000 til 2004 - drevet blomsterforretningen 'Trylleblomsten', som hun senere solgte videre. Siden 2004 har hun drevet forskellige blomsterforretninger i både Roskilde, Charlottenlund og Søborg. Hun har også i en periode været stylist i BoConcept og haft en afstikker som lærer på Teknisk Skole i Roskilde.

"Men da savnede jeg kontakten med kunderne og det at have en forretning at hygge om og skabe en stemning i. Det er det, der driver mig," siger Charlotte Due Fensholdt, som blev uddannet blomsterdekoratør i 1983.

Kan lide at gøre kunden glad

Hun brænder for at kreere en særlig buket til kunden:

"Om det er kistepynt, en hverdagsbuket eller andet - så kan jeg bare godt lide at gøre kunden glad. Jeg har vundet de mesterskaber, man kan - jeg har vundet Danmarksmesterskaberne i blomsterbinding og været til verdensmesterskaberne. Men det interesserer mig ikke længere. Jeg går op i at lave noget, der er flot til en god pris. Det gør faktisk ondt i mig, hvis noget er for dyrt - jeg ville helst bare give det væk gratis," siger hun med et smil.

I butikken sælger Charlotte Due Fensholdt udover blomster og potter også et stort udvalg af kurve - og op ad den lille trappe bagerst i lokalet udstiller hun sine egne malerier, som man også kan købe.

Publiceret 09 January 2019 05:00