Til sommer stopper Ian Marko Fog som træner i Nordsjælland Håndbold. Foto: Jan F. Stephan

Til sommer stopper Ian Marko Fog som træner i Nordsjælland Håndbold. Foto: Jan F. Stephan

Chok-afsked: Ian Marko Fog stopper i Nordsjælland Håndbold

Cheftræner siger farvel til Nordsjælland Håndbold. Tiden er inde til at søge ny inspiration, siger han

Af
Jeppe Helkov

Han har været ansigtet udadtil i Nordsjælland Håndbold i seks år, men til sommer er det slut. Her stopper cheftræner Ian Marko Fog i Nordsjælland Håndbold. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

"Det er med stor beklagelse, at vores cheftræner gennem seks sæsoner, Ian Marko Fog, har ønsket at gøre brug af en klausul i sin kontrakt, og dermed ønsker at stoppe som cheftræner i NH - med udgangen af denne sæson," skriver de.

Trodset eksperternes forudsigelser

Ian Marko Fog var som aktiv selv landsholdsspiller i Håndbold, og han har for få midler som træner i Nordsjælland Håndbold formået at trodse alle eksperters forudsigelser. I sidste sæson var holdet dømt som sikker nedrykker fra den bedste danske række.

Jeg har været sindssyg glad for min tid i klubben. Jeg har altid følt en stor opbakning fra ledelsen og folkene omkring

Alligevel formåede Ian Marko Fog trods alle odds at føre holdet til slutspillet. Den præstation førte til, at han blev kåret til årets træner.

Ian Marko Fog forklarer afskeden med, at han har brug for ny inspiration.

"Jeg har været sindssyg glad for min tid i klubben. Jeg har altid følt en stor opbakning fra ledelsen og folkene omkring. Der har været frie tøjler, og jeg har lært utrolig meget ved at få det ansvar. Det er jeg naturligvis meget taknemmelig for. Det kræver ekstremt mange ressourcer, med de forudsætninger vi har at presse de bedste hold i Danmark," siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Efter snart seks år er tiden inde til at søge ny inspiration. Derfor har jeg valgt at stoppe som træner efter denne sæson. Jeg vil gøre alt for at aflevere NH i den bedste liga, hvor de hører til, og jeg kommer ALDRIG til at give op. Min tro på holdet er intakt," siger han.

Kommer til at savne ham

Sportschef Jørn Blom understreger, at Nordsjælland Håndbold kommer til at savne Ian Marko Fog.

Sidste sæson opnåede du, at blive kåret til årets træner - i en sæson, hvor du førte vores hold til den næstbedste placering, som NH har opnået i Håndboldligaen, hvor vi med en 7. plads kom med i slutspillet

"Tusind tak for din tid i NH - vi kommer helt sikkert til at savne dig - ikke mindst dit humør, din enorme vilje til sejr og det perfekte, og selvfølgelig dine anekdoter fra tysk håndbold. Sidste sæson opnåede du, at blive kåret til årets træner - i en sæson, hvor du førte vores hold til den næstbedste placering, som NH har opnået i Håndboldligaen, hvor vi med en 7. plads kom med i slutspillet," siger han.

Det er endnu uvist, hvem der tager over efter Ian Marko Fog.

Publiceret 08 January 2019 09:51