Kong Valdemars Trop i Gørløse har fået 48.000 kroner fra Friluftsrådet til en ny bålhytte og to shelters. Modelfoto

Kong Valdemars Trop i Gørløse har fået 48.000 kroner fra Friluftsrådet til en ny bålhytte og to shelters. Modelfoto

Lokale spejdere får penge til ny bålhytte

Lokale spejdere i Gørløse har fået penge til en ny bålhytte og to shelters

Af
Martin Warming

donation Spejderne Kong Valdemars Trop i Gørløse har netop fået 48.000 kroner fra Friluftsrådet til en ny bålhytte og to sheltere.

I alt fem ildsjæleprojekter i hovedstadsområdet har fået doneret næsten 200.000 kroner i støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, der uddeles af Friluftsrådet.

Fælles for alle projekterne er, at de bliver skabt af lokale, frivillige ildsjæle, der brænder for at skabe nye muligheder for at opleve naturen.

"De frivillige kræfter ude omkring i landet har en helt særlig rolle i samfundet - og i friluftslivet. De er med til at binde lokalsamfundene tættere sammen og sætter nye ting i gang hele tiden. Vi synes, deres projekter er værd at støtte, så endnu flere danskere får mulighed for at bruge naturen og få nye, gode oplevelser ude i det fri," siger Jan Ejlsted, der er direktør for Friluftsrådet.

På ønskelisten i lang tid

Hos spejderne i Gørløse er der selvfølgelig glæde over, at man nu har fået penge til bålhytten og de to sheltere.

"Det er noget, vi har haft på vores ønskeliste i lang tid, men vi har ikke haft penge til det, så vi er virkelig glade for, at vi nu har fået penge fra Friluftsrådet. Jeg er sikker på, at bålhytten og de to sheltere vil gøre det endnu sjovere at gå til spejder," lyder det fra Trine Jørgensen, der er formand for Kong Valdemars Trop.

Bålhytten og de to sheltere skal bygges ved siden af spejderhytten på Bondestien i Gørløse, og det er ikke kun spejderne, der får glæde af den.

"Andre er også velkomne til at bruge både bålhytten og og de to sheltere på de dage, hvor vi ikke er der. Man skal selvfølgelig bare sørge for at rydde pænt op efter sig selv og efterlade området i pæn stand," siger Trine Jørgensen.

Det er spejdere, ledere, forældre og frivillige, der skal bygge både bålbytten og de to sheltere, og hvis alt får efter planen, vil bålhytten og shelterne være klar til brug inden sommerperioden.

Publiceret 03 January 2019 06:00