Året byder på en genindspilning af 'Løvernes Konge'. Pressefoto

Året byder på en genindspilning af 'Løvernes Konge'. Pressefoto

Derfor bliver 2019 et kæmpe biografår

- kino.dk præsenterer et stærkt filmudbud på den anden side af nytår

Af
Daniel Bentien

Kino.dk

Løvernes konge

Man skal ikke undervurdere 'Løvernes konge'. Genindspilningen af en af Disneys mest elskede tegnefilm ligner en kæmpesucces af flere årsager: Bred appel til både børn og voksne, kvalitet bag kameraet hos instruktør og stemmeskuespillere samt et episk forlæg i ryggen, der solgte over en mio. billetter i biograferne i 1994.

Star Wars IX

’The Force Awakens’ revitaliserede Star Wars, mens ‘The Last Jedi’ delte vandene. Om konklusionen på Rey, Finn og Poes eventyr samler fansene igen eller tager endnu flere chancer er ikke til at vide, men J.J. Abrams er tilbage som instruktør og der bør være tale om en megasucces i billetlugerne.

Frost 2

Tæt på nytår udkommer efterfølgeren til hittet, der fik alle børn til at synge ”Let it Go!” for fuld kraft. Etterens popularitet taget i betragtning bør fortsættelsen på Disneys største animationssucces i nyere tid (Pixar fraregnet) igen samle store og små Annaer og Elsaer af begge køn.

Toy Story 4

Disneys fjerde store film. I 2010 havde Woody og Buzz’ tredje udspil premiere 11 år efter 2’eren, men ’Toy Story 3’ formåede alligevel at trække ufatteligt mange danskere i biografen. Alle elskede trilogien, og det tegner derfor godt for den fjerde i rækken, der efter sigende bliver den mest rørende i serien - hvilket siger en del.

'Toy Story 4' er på vej. Pressefoto

'Toy Story 4' er på vej. Pressefoto

Avengers: Endgame

’Avengers: Infinity War’ overgik begge forgængere, og med den meget omtalte slutning er der nok mange, der glæder sig til at se, hvad der kommer til at ske med vores kære superhelte. ’Endgame’ bliver konklusionen på 11 års Marvel-succeser, og det kommer næppe til at gå stille for sig.

’Endgame’ bliver konklusionen på 11 års Marvel-succeser. Pressefoto

’Endgame’ bliver konklusionen på 11 års Marvel-succeser. Pressefoto

Sådan træner du din drage 3

Kvaliteterne ved Sådan træner du din drage-filmene er mange, og især det rørende venskab mellem vikingedrengen og natskygge-dragen er kernen i fortællingerne. Den kommende film byder bl.a. på en forelsket Tandløs i løbetid, hvorfor de sjove scener lader til at være givet på forhånd. Det er dog stadig en familiefilm med dystre undertoner, hvilket sikrer et modent publikum side om side med børnene.

Dumbo

Disney har hele tre genindspilninger på programmet i 2019 med 'Løvernes konge', ’Aladdin’ og ’Dumbo’. Simba og co. vil nok stjæle den største opmærksomhed, men vi tror på, at litteraturens sødeste flyvende elefant kan blive årets helt store overraskelse med sin bedårende titelkarakter, farverige univers fra Tim Burtons hånd og rørende historie. Det kan blive rigtig godt.

Valhalla

Tegnefilmen fra 1985, efter Peter Madsens forlæg, er en dansk klassiker, så der er nok mange, der er spændte på at se, hvordan Underverden-instruktøren Fenar Ahmad transformerer Quark, Røskva, Tjalfe og de nordiske guder til levende live. Publikum skal være forberedt på noget helt nyt og en frisk vinkling af den velkendte fortælling, men det kan til gengæld blive rigtig stort.

Kæledyrenes hemmelige liv 2

I 2016 overraskede ’Kæledyrenes hemmelige liv’ i billetlugerne, så efterfølgeren vil sikkert også hive dyreelskere af alle aldre i biografen. For hvordan har vores firbenede venner det egentlig? Hvad tænker de på, når vi tager dem med til dyrlægen? Det er nogle af de spørgsmål, vi får svar på, når Max, Duke og de andre lodne kammerater vender tilbage til sommer.

Undtagelsen

200.000 danskere har læst bogen, hvilket taler godt for Christian Jungersen-filmatiseringen. Plottet omhandler to kvindelige kolleger, der modtager dødstrusler, mens en sag om mobning på kontoret eskalerer. Danica Curcic og Amanda Collin spiller hovedrollerne i filmen, der kan ende med at blive årets helt store thriller-succes.

Boblere:

Flere danske film ligner solide sællerter, heriblandt Avaz-brødrenes stjernespækkede ’Kollision’, Biografklub Danmark-filmene ’Før frosten’ og ’Dronningen’, komedierne ’Jagtsæson’, ’Mødregruppen’, ’De frivillige’ og bg-filmatiseringerne Ser du månen, Daniel, Skammerens datter II og 'Krummerne: Mors gode idé'.

Af internationale film bør Disneys Aladdin, gyseren It: Chapter Two og eventyr-komedien Jumanji 3 fremhæves.

Publiceret 29 December 2018 06:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr