Per Vilslev og Erik Andersen deltog også sidste år i rallyet - her klappes de i mål af japanske fans. Arkivfoto: Presse

Per Vilslev og Erik Andersen deltog også sidste år i rallyet - her klappes de i mål af japanske fans. Arkivfoto: Presse

Hillerødborger deltager igen i historisk rally

Syv danske mandskaber er med i verdens største historiske rally - også Per Vilslev fra Hillerød

motor Der arbejdes i øjeblikket på højtryk i de små værksteder rundt omkring i Danmark. Ikke mindre end syv danske hold er i fuld gang med forberedelserne til deltagelsen i verdens største historiske rally, Rally Monte Carlo Historique.

Det er 22. gang at Rally Monte Carlo Historique køres i Mellem- og Sydfrankrig med start fra flere europæiske storbyer, hvor der i 2019-udgaven er start i Glasgow, Athen, Milano, Monte Carlo, Barcelona, Bad Homburg og Reims.

Per Vilslev fra Hillerød kører den 1. februar en rute på 2.124 kilometer med start fra Reims i Frankrig med sin makker Erik Andersen fra Virum. De deltog også i 2018.

Afgøres med sekunder

Rally Monte Carlo Historique afgøres på nøjagtig kørsel på de indlagte sekundetaper, og der køres med en typisk gennemsnitsfart på 48 km/t. på sekundetaperne, som køres på de smalleste kurvede bjergveje i Ardéche, Provence, Haut Alpes syd for Grenoble, for at slutte af i de høje Alper nord for Nice og Monaco.

Per Vilslev og Erik Andersen i deres bil i 2018. Arkivfoto: Presse

Per Vilslev og Erik Andersen i deres bil i 2018. Arkivfoto: Presse

På hver sekundetape er der et antal hemmelige tidskontroller, som inden for en nøjagtighed på en meters afstand via GPS, registrerer, om man er på rette sted på rette tidspunkt. For hvert sekund man enten for tidligt eller for sent passerer kontrollen, gives der 10 strafpoint. Den, der kommer i mål med færrest strafpoint, og dermed har formået at gennemkøre de 15 specialstrækninger på sammenlagt 443 km, mest nøjagtigt, har vundet løbet.

Publiceret 22 December 2018 07:00