Flere flygtninge er kommet i arbejde i Hillerød. Modelfoto

Flere flygtninge er kommet i arbejde i Hillerød. Modelfoto

Flere flygtninge kommer i arbejde

Flere og flere flygtninge i Hillerød får et arbejde

i job 51 procent af de flygtninge, der bor i Hillerød, er i et ordinært job. På samme tid sidste år var tallet kun 41 procent.

Det er tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, der viser, at flere flygtninge er kommet i arbejde i Hillerød. Tallene handler om 21-64-årige flygtninge og familiesammenførte til flygtninge er i lønmodtagerbeskæftigelse efter tre års ophold. I alt drejer det sig om 236 mennesker.

"Vi har i Hillerød Kommune gjort en stor indsats for at få vores flygtninge i beskæftigelse, og det er godt at se, at det virker. En vellykket integration sker først og fremmest gennem uddannelse eller arbejde, og det er derfor afgørende, at der sættes ind på det område,” siger borgmester Kirsten Jensen i en pressemeddelelse fra Hillerød Kommune.

Arbejdet målrettet

Formanden for Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Thomas Elong er også glad for, at Hillerød Kommune har nået regeringens målsætning om, at 50 procent af de 21-64-årige flygtninge og familiesammenførte til flygtninge er kommet i job – og endda lidt til.

”Vi har arbejdet målrettet for at få flygtningene ud i ordinære job og ikke 'kun' praktik og lignende. Det er også gode redskaber, for eksempel når man er ny i landet og måske ikke så stærk til sproget endnu, men den ordinære beskæftigelse er det allervigtigste. Her har Jobcentret i Hillerød blandt andet arbejdet meget med, at flygtningene får lavet nogle gode CV´er, vi bruger mentorer, og vi stiller ret høje krav til vores flygtninge om at stå til rådighed og møde op til de tilbud, vi har,” siger Thomas Elong i pressemeddelelsen.

Ud over de, der er i arbejde, er en stor gruppe af Hillerøds flygtninge også i uddannelse, viser tallene.

mw

Publiceret 19 December 2018 11:00