De ansatte i Torvets Pizza og Kebab har sagt ja til at give en hånd med juleaften, hvor hjemløse inviteres til at omgang pizza på husets regning. Imdat Yavas ses helt til venstre i billedet. Privatfoto.

De ansatte i Torvets Pizza og Kebab har sagt ja til at give en hånd med juleaften, hvor hjemløse inviteres til at omgang pizza på husets regning. Imdat Yavas ses helt til venstre i billedet. Privatfoto.

Gratis jule-pizza til de hjemløse

Torvets Pizza og Kebab giver pizza til Hillerøds hjemløse juleaften mellem kl. 11-14.00

Af
Anne Lønstrup

Julesind Imdat Yavas har haft Torvets Pizza og Kebab i halvandet år. Før han kom til Hillerød for fire år siden, boede han i over ti år i Sverige, hvor han også arbejdede i en pizzarestaurant. I Sverige blev han introduceret til ideen om at give gratis pizza til byens hjemløse i anledning af juleaften, og i år er han klar til at prøve samme idé af i Hillerød.

”Alle, der har en familie, er sammen med den eller med gode venner juleaften. Jeg synes, det er synd for dem, som er alene, og derfor vil jeg åbne dørene for de hjemløse og invitere dem på pizza,” siger Imdat Yavas.

Han vil selv møde kl. 9.00 juleaftensdag for at tænde ovnen og forberede pizzabagningen. De hjemløse er inviteret fra kl. 11.00 til 14.00, så Imdat Yavas regner med at kunne tage hjem og holde juleaften med sin familie - kone og to børn – ved 15-tiden.

Alt er lukket juleaften

”Det er første gang, jeg holder åbent juleaften her i Hillerød, men jeg har prøvet det mange gange i Sverige, da jeg boede der, og det virkede godt. Nu har jeg snakket med mine kolleger om ideen, og de sagde ’okay’ til at komme og hjælpe,” siger han, der er kurder fra Tyrkiet.

Der er plads til 50 siddende gæster i Torvets Pizza og Kebab. Imdat Yavas ved af gode grunde ikke, om alle stole bliver optaget under arrangementet. Men han vil se, om det går godt, og om initiativet skal gentages næste år.

”Jeg gør det for at hjælpe de hjemløse. Jeg har lagt mærke til, at der er ikke er åbent mange steder juleaften. Derfor vil jeg gerne åbne dørene for de hjemløse den aften, så de kan sidde og spise og hygge og snakke lidt,” slutter Imdat Yavas.

Publiceret 18 December 2018 09:00