Børnene hjalp til med at klippe snoren til den nye legeplads på Posen. Foto: Mdt

Ny legeplads indviet med æbleskiver og taler

Så er Hillerøds nye millionlegeplads indviet og åben for alle

Af
Mette Dolmer Thygesen

Rutschebaner gennem slotsmure, balanceleg, sandkasse og en guldkugle, man kan dreje på - og så kommer der musik.

Den nye legeplads i centrum af Hillerød i parken 'Posen', hvor der udsigt til både Frederiksborg Slot og slotssø, blev i tirsdags indviet med både taler, boblevand og slikposer.

"Det havde været bedre, hvis det var sommer, men det bliver det - og så bliver det en rigtig dejlig legeplads til alle jer," sagde byrådsmedlem Lars Ole Skovgaard Larsen (V) i sin tale med henvisning til den isnende kulde, der var tirsdag eftermiddag.

Det har været en fornøjelse at være med til at udforme planen og nu se legepladsen her

En hel del børn var mødt op i flyverdragter og kunne varme sig på æbleskiver - og forældrene på gløgg, mens de også lyttede til et eventyr, som byrådsmedlem Christina Høi Skovdal (S) havde skrevet til lejligheden. Begge politikere har siddet i legepladsudvalget og dermed været med til at beslutte, hvordan legepladsen skulle udformes:

"Det har vi haft stor glæde af, og det har været en fornøjelse at være med til at udforme planen og nu se legepladsen her," sagde Lars Ole Skovgaard.

Tager legeplads alvorligt

Også Søren Taaning fra Statens Kunstfond, som har støttet legepladsen med 250.000 kroner, holdt tale. Han var imponeret over, at der blev arbejdet på legepladsen lige op til deadline - en halv time før åbningen - og roste kvaliteten af legepladsen:

"Her i Hillerød tager I virkelig en legeplads alvorligt. Den kommer til at stå her i måske 100 år, og der er mange, der har arbejdet sammen om at skabe den," sagde han og hev kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang, som er de to kunstnere Sofie Hesselholdt og Vibeke Mejlvang, frem.

De tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2006 og har stået for de murskiver, som er inspireret af slottet og rummer både rutschebane og klatreredskaber.

Skabe jeres egne eventyr

Marie Thing fra Thing Brandt Landskab mindede de fremmødte børn om, at de måske kunne finde noget, de selv var kommet med ideer til. Der har nemlig været afholdt en workshop, hvor børnene selv var med til at bidrage til legepladsens udformning.

"Nu håber jeg, I vil tage legepladsen i brug og skabe jeres egen eventyr med prinser og prinsesser," sagde hun og måtte lige understrege, at den guldkugle, børnene kan dreje på, så der kommer musik, tale og lyd, stadig taler engelsk, men det vil blive rettet i den kommende uge.

Hurra

Og så blev der ellers råbt hurra og klippet med en kæmpe saks, så snorene rundt omkring legepladsen kunne falde - og børnene indtage den længe ventede legeplads, som også har spor til løbescootere, fugleredegynge, træer og buske.

Energilegen er sponsoreret af Nordea Fonden, mens kommunen selv har afsat en million kroner til legepladsen.

Publiceret 16 December 2018 10:00