I december tages der spadestik til boligudviklingsselskabet Balders 127 lejligheder på Carlsbergvej. Illustration

I december tages der spadestik til boligudviklingsselskabet Balders 127 lejligheder på Carlsbergvej. Illustration

Kun én grund er stadig til salg ved stationen

Freja Ejendomme kan snart melde alt udsolgt i byområde ved Hillerød Station. Kun én grund, hvor der kan bygges i op til otte etager, mangler at blive solgt

Af
Mette Dolmer Thygesen

byggeri Der er blot én grund, som endnu ikke er solgt i det 48.000 kvadratmeter store byområde på Carlsbergvej-siden af Hillerød Station.

Det oplyser ejendomsselskabet Freja Ejendomme i en pressemeddelelse om det område, de udvikler sammen med DSB Ejendomsudvikling og Hillerød Kommune, øst for stationen. Området vil, når det er fuldt udbygget, rumme både boliger, uddannelsesinstitutioner og detailhandel.

Op til otte etager

Som Hillerød Posten fortalte for et par uger siden, er det den svenske ejendomsinvestor Balder, som har erhvervet den ene byggegrund og vil bygge 127 lejligheder nye lejligheder på grunden. Boligerne skal efter planen stå klar i sommeren 2020, og det første spadestik står til at blive taget til byggeriet her i december.

Det ene byggefelt, som endnu ikke er solgt, er reserveret til erhverv eller uddannelse, oplyser Freja Ejendomme. Her er der mulighed for at bygge op til otte etager.

"Carlsbergvej bliver et virkelig spændende område i Hillerød. Vi har lagt vægt på at skabe et bæredygtigt byområde med lokal afledning af regnvand, ny gang- og cykelbro til stationen og en tæt bebyggelse, som sikrer byliv 24/7," udtaler Freja ejendommes projektleder Rune Christiansen i pressemeddelelsen.

Har ikke "bidt til bolle"

En grund er solgt til boliger og dagligvarebutik, en anden til flere boliger og en tredje til almene boliger, oplyser han til Hillerød Posten. Men indtil videre er der altså ingen uddannelsesinstitutioner, der har budt ind på at rykke ind på grunden ved stationen.

"Men det kunne der blive plads til på det sidste byggefelt. Vi har prøvet at sælge til mange uddannelser, men endnu er der ikke nogen, som har bidt til bolle," siger han.

Visionen med området var frem til 2017, at her skulle være et campusområde med flere uddannelser. Men i 2017 godkendte politikerne en ny lokalplan for området, da ingen uddannelser viste interesse for at flytte ind på området. Til gengæld var der stor interesse for at bygge boliger på grunden, forklarede daværende borgmester Dorte Meldgaard til Hillerød Posten i januar 2017.

Publiceret 04 December 2018 05:00