Søren Due Andersen kom i lære som bilsælger i sin fars bilforretning i 1985. Foto: Martin Warming

Søren Due Andersen kom i lære som bilsælger i sin fars bilforretning i 1985. Foto: Martin Warming

Familien Due Andersen har solgt biler i Hillerød i 50 år

I dag holder den lokale bilforhandler til på Frejasvej, men det hele startede faktisk i en indkørsel på Utkesvej

Af
Martin Warming

jubilæum Due Andersen Biler på Frejasvej kan i disse dage fejre sit 50 års-jubilæum som bilforhandler i Hillerød.

Det hele startede den 1. december 1968, da Jørgen Due Andersen startede en lille bilforretning i sin private indkørsel på Utkesvej.

Indkørslen blev dog hurtigt for lille, og kort tid efter åbnede Jørgen en brugtvognsforretning i kælderen under Chewron-tanken på Frederiksværksgade. Her var der en smøregrav - altså et hul hvorfra man lettere kan udføre arbejder under en bil - men intet kontor. Derfor fandt Jørgen en gammel campingvogn, som han stillede op på grunden. Og i den blev alt fra regnskaber og bilhandler klaret.

I 1970 flyttede Due Andersen Biler til Falkevej - først som BMW-forhandler og efterfølgende som Mazda-forhandler - og i 1976 byggede Due Andersen Biler et helt nyt bilhus på hjørnet af Falkevej og Tulstrupvej.

"Min far var en stor bådelsker, og han elskede at sejle, så han begyndte også at sælge både fra det nye bilhus," fortæller sønnen Søren Due Andersen, der i dag driver den lokale bilforhandler.

I 1996 blev Due Andersen Biler også Suzuki-forhandler.

"Vi havde ret travlt, og der var ikke plads til to bilmærker i vores bilhus på Falkevej, så vi flyttede til Frejasvej - og her har vi ligget siden. Vi er rigtig glade for at bo her, og jeg synes, at det er en af de bedste beliggenheder for en bilforhandler i Hillerød," fortæller Søren Due Andersen, der startede i sin fars bilforretning i midten af 80'erne.

Det lå ellers ikke i kortene, at han skulle sælge biler, fortæller han.

"Efter folkeskolen skulle jeg ud og have noget luft og gik i lære som tømmer. Jeg blev udlært som tømmer i starten af 80'erne og arbejdede efterfølgende i branchen i tre år, men i 1985 gik jeg i lære som bilsælger hos min far - og jeg har solgt biler siden. Jeg fandt hurtigt ud af, at det var min rigtige hylde, selv om jeg ikke troede det, og jeg har ikke fortrudt det på noget tidspunkt," fortæller Søren Due Andersen.

Der sker jo en enorm teknisk udvikling i øjeblikket, og vi ved ikke helt præcist, hvordan bilerne udvikler sig, og hvad det er, vi kommer til at skulle sælge i fremtiden. Men det bliver virkelig spændende at følge udviklingen de næste ti år,

Der sker jo en enorm teknisk udvikling i øjeblikket, og vi ved ikke helt præcist, hvordan bilerne udvikler sig, og hvad det er, vi kommer til at skulle sælge i fremtiden. Men det bliver virkelig spændende at følge udviklingen de næste ti år," siger Søren Due Andersen. Foto: Martin Warming

Ingen sidespejle

Der er sket meget i bilbranchen på de snart 34 år, Søren Due Andersen har solgt biler.

"Jeg synes blandt andet, at serviceniveauet er blevet markant bedre. Og så har bilerne jo forandret sig på stort set alle parametre. Da jeg startede med at sælge biler, var der for eksempel ikke sikkerhedsseler på bagsæderne og sidespejle i højre side. I dag er bilerne proppet med teknik og alt muligt sikkerhedsudstyr, og det har været ekstremt spændende at følge den udvikling," fortæller han.

Men der var dog også noget, der var bedre i 'gamle dage', hvis du spørger Søren Due Andersen.

"I dag kan kunderne jo finde alle de oplysninger, de har brug for, på nettet. I gamle dage skulle de ringe til os eller komme forbi, hvis de skulle have noget at vide om bilen eller de nye modeller, og det kan jeg godt savne lidt," siger han.

Jubilæums-weekend

Det, som Jørgen Due Andersen, der døde i 2009, startede hjemme i indkørslen på Utkesvej for 50 år siden har i dag udviklet sig til en virksomhed med cirka 20 medarbejdere fordelt på det mekaniske værksted, pladeværksted, lager, salg og administration. Og Søren Due Andersen ser optimistisk på fremtiden.

"Der sker jo en enorm teknisk udvikling i øjeblikket, og vi ved ikke helt præcist, hvordan bilerne udvikler sig, og hvad det er, vi kommer til at skulle sælge i fremtiden. Men det bliver virkelig spændende at følge udviklingen de næste ti år," siger han.

Due Andersen Biler fejrer sig 50 års-jubilæum hele den kommende weekend med masser af gode tilbud til kunderne.

Publiceret 29 November 2018 15:13