Posthuset ved Hillerød Station er sat til salg. Arkivfoto

Posthuset ved Hillerød Station er sat til salg. Arkivfoto

PostNord rykker ud af det gamle posthus: Bygger nyt på Lokesvej

Medarbejdere fra PostNords distributionscentre i Farum og Helsingør flyttes til Hillerød, når PostNords nye såkaldte distributionshub efter planen indvies i juni 2019

Af
Anne Lønstrup

I dag bor PostNord på Søndre Jernbanevej 28 i Hillerød og beskæftiger knap 60 medarbejdere. Med udflytningen til Lokesvej 28, kommer 20-30 medarbejdere mere til.

”I alt bliver vi 80-90 medarbejdere på Lokesvej. Det skyldes, at vores distributionscenter i Farum, som har 25 medarbejdere, kommer ind under Hillerød. Der kommer også nogle opgaver fra Helsingør sammen med fire-fem medarbejdere. På den måde vil al post fremover bliver sorteret og klargjort i Hillerød. Noget af posten sendes så ud til depoter, hvorfra man omdeler,” siger distributionschef Michael Carlsen om den nye struktur.

Han tilføjer, at også PostNord i Hørsholm skal høre under Hillerød organisatorisk. Om der fremover skal være et depot i Hørsholm, eller om det hele skal til Hillerød, er endnu uafklaret.

Flere pakker, færre breve

Når PostNord bygger 3.200 m2 på Lokesvej – hvilket er mere end en fordobling af arealet - skyldes det, at tiden er løbet fra det nuværende postkontor på Søndre Jernbanevej. Folk sender færre og færre breve. I alt er brevmængden faldet med 80 pct. siden årtusindskiftet, oplyser PostNord.

Omvendt er der vækst på pakkerne. Hvilket selvfølgelig skyldes danskernes stigende nethandel. Håndtering af pakker kræver mere plads, og det behov vil den nye bygning imødekomme.

”I dag arbejder vi i tre etager, og det er logistikmæssigt ikke specielt hensigtsmæssigt. Vi har brug for nogle andre kvadratmeter, fordi pakkerne fylder mere og mere, mens brevposten fylder mindre. Den nye bygning er i ét plan og får gode adgangsforhold,” fortæller Michael Carlsen.

En anden fordel ved Lokesvej er placeringen i et erhvervsområde tæt på motorvejen.

”Det bliver lidt mere fabriksagtigt. Bygningen er meget mere tidssvarende end den gamle, som er fra den tid, da postmesteren boede på toppen,” siger distributionschefen.

Ifølge Michael Carlsen vises eventuelle købere af det gamle postkontor allerede rundt i bygningen. Men der er ikke taget endelig beslutning om, hvem PostNord sælger til.

Publiceret 21 November 2018 11:00