Politikerne er blevet præsenteret for nye skitser for, hvordan et hotel på den centrale plads i Hillerød kan komme til at se ud. Arkivfoto

Politikerne er blevet præsenteret for nye skitser for, hvordan et hotel på den centrale plads i Hillerød kan komme til at se ud. Arkivfoto

Nyt håb for hotel på Markedspladsen: Politikere præsenteret for 'helt andet projekt'

PFA Pension har mandag præsenteret et nyt forslag til hotel på Markedspladsen, efter politikerne i arkitekturudvalget 7. november afviste projektet

Af
Mette Dolmer Thygesen

Det er kommet helt nye skitser på banen til et hotel på Markedspladsen i centrum af Hillerød fra bygherren PFA Pension.

Politikerne i Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget valgte 7. november at afvise det forslag, som PFA Pension sammen med Mikkelsen Arkitekter stod bag, men nu har bygherren og arkitekterne mandag aften præsenteret et nyt forslag til hotel på markedspladsen for politikerne i Hillerød. Modtagelsen er positiv, udtaler borgmester Kirsten Jensen (S) i en pressemeddelelse:

Det er et helt andet projekt, vi har fået præsenteret nu. Det ser rigtig interessant ud

"Det er et helt andet projekt, vi har fået præsenteret nu. Det ser rigtig interessant ud, og nu skal vi have en politisk drøftelse af det i økonomiudvalget på onsdag".

"Dejligt, de har lyttet"

Også formanden for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Dan Riise (V) er positiv efter mødet:

Det er dejligt, at arkitekter og bygherre har lyttet til os og også selv har tænkt videre over projektet

”Nu har vi fået præsenteret et nyt forslag, som ser godt ud, og det vil vi gerne arbejde videre med. Det er dejligt, at arkitekter og bygherre har lyttet til os og også selv har tænkt videre over projektet," udtaler han.

Anbefalede lavere etageantal

I arkitekturudvalget var politikerne utilfredse med både højden, farven og meget mere, og Dan Riise sagde efterfølgende til Hillerød Posten, at de ikke følte, bygherren flyttede sig, så derfor valgte de at afvise projektet - med den risiko, at hele projektet ville falde til jorden. Men det er altså ikke sket, da bygherren nu har præsenteret et helt nyt projekt.

Politikerne anbefalede i referatet fra mødet, at "der udarbejdes et projekt med lavere etageantal med et andet arkitektonisk udtryk med mere variation i facaden samt et lysere udtryk og et alternativt forslag vedr. vinduer". I det tidligere projekt kunne hotellet bygges i syv etager med højeste punkt på 27,4 meter.

Byggegrunden på Markedspladsen i Hillerød blev udbudt i maj 2016. Købssummen er på 10 millioner kroner, står der i købsaftalen, som parterne underskrev i juli sidste år.

Hvis politikerne i Økonomiudvalget bakker op om de nye planer, sendes de - og lokalplansforslaget - i høring hos borgerne.

Publiceret 20 November 2018 10:30