Mastodonterne står blandt andet for at spille nisser i Den Levende Julekalender, som igen år fra 1. til og med 24. december rykker ud i Hillerøds kultur- og erhvervsliv med arrangementer for børn hver dag. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Mastodonterne står blandt andet for at spille nisser i Den Levende Julekalender, som igen år fra 1. til og med 24. december rykker ud i Hillerøds kultur- og erhvervsliv med arrangementer for børn hver dag. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Mastodonterne skal måske flytte ind i gamle teater-lokaler på Milnersvej

Hillerød Kommune arbejder på, at Mastodonterne kan rykke ind i det tidligere trykkeri på Milnersvej 43, hvor Hillerød Ny Teater lå

Af
Mette Dolmer Thygesen

Det ser ud til, at Hillerød Kommune er kommet et skridt videre i arbejdet med at finde nye lokaler til teaterforeningen Mastodonterne.

Ifølge sagsfremstillingen til det kommende møde i Økonomiudvalget onsdag, er det lokaler på Milnersvej 43 i Hillerød, som kommunen arbejder videre med at placere Mastodonterne i, når de skal rykke ud af deres nuværende lokaler på Smørkildevej, hvor der skal byudvikles i forbindelse med byggeriet af det nye hospital.

Lokalerne ligger tættere på Frederiksborgcentret, hvor vi opfører vores musicals, og tættere på Hillerød Station. Så beliggenheden er meget bedre for os

"Forvaltningen har efter dialog med ejer af Milnersvej 43 og Mastodonterne udarbejdet et budget for istandsættelse af lokalerne på Milnersvej 43 samt udgifter forbundet med flytningen af Mastodonterne," står der i dagsordenen til udvalgets møde.

Positiv teaterformand

Teaterforeningens formand Steen Lünell har endnu ikke hørt fra kommunen, men rykker gerne ind på Milbnervej, hvis det er der, sagen ender, siger han til Hillerød Posten:

"Vi har været ude og kigge, og der kunne jeg sagtens se Mastodonterne rykke ind. Lokalerne ligger tættere på Frederiksborgcentret, hvor vi opfører vores musicals, og tættere på Hillerød Station. Så beliggenheden er meget bedre for os. Jeg håber, det ender med, at vi kan rykke ind der, for lokalerne ville være gode for os - det kunne godt blive det nye 'Masto-hus', men vi har jo ikke fået et endeligt 'go' endnu".

Altafgørende

Partierne bag budgetforliget besluttede her i efteråret at afsætte 800.000 kroner til at sikre Mastodonterne et nyt hus. I forligsaftalen lagde partierne vægt på, at teatergruppen skal forblive her i Hillerød Kommune, fordi de både står for de store, årlige musicals som Askepot og Skatteøen, juleforestillingen risengrød og nissehygge i Frederiksborgcentret - og samtidig deltager i Den levende Julekalender, Hillerød Slotssø Byfest og andre årlige traditioner i Hillerød. Politikerne besluttede derfor at dække Mastodonternes husleje i en treårig periode, istandsætte lokalerne og dække teatertruppens flytteomkostninger.

Ifølge Steen Lünell er det altafgørende for Mastodonternes fremtid, at de finder et nyt sted snarligt, og foreningen vil rigtig gerne blive i Hillerød. "Det er der, vores hjerte bor," har han tidligere udtalt til Hillerød Posten.

"Vi er nødt til at være der, hvor vi optræder og har vores daglige gang. Det er her, vi har vores venner og relationer - og her vi er med til Den Levende Julekalender, byfest, Late Night-arrangementer og så videre. Ved det mindst vink står vi og er klar til deltage".

Tidligere teater

I lokalerne har tidligere ligget en trykkehal for dagbladet Aktuelt, og omkring 2010 åbnede Bent Alsbo teatret Hillerød Ny Teater i bygningen. I en periode rykkede det allerød-baserede teater Mungo Park også en række forestillinger derop. De forlod dog teatret igen i 2013, og de sidste cirka fire år har teatret stået tomt.

Ifølge sagsfremstillingen til mødet skal lokalerne sættes i stand, så de har samme niveau og kvalitet, som Mastodonternes nuværende lokaler på Smørkildevej.

Kommunen ønskede mandag ikke at udtale sig yderligere om, hvor sagen står.

Publiceret 20 November 2018 06:00