Et eksklusivt loppemarked. Sådan beskriver Søren Heissel sin nye forretning ’Sponz Recycle’, hvor private kan sælge brugte cykler og grej.

Et eksklusivt loppemarked. Sådan beskriver Søren Heissel sin nye forretning ’Sponz Recycle’, hvor private kan sælge brugte cykler og grej.

Loppemarked for cykel-entusiaster

Sponz MTB Center åbner Sponz Recycle, hvor man kan leje en stand og sætte sin brugte cykel eller cykelgrej til salg

Af
Anne Lønstrup

cykelgenbrug Genbrug er et koncept, der tiltaler ejeren af Sponz MTB Center, Søren Heissel. Han har drevet sin mountainbikeforretning i det gamle teglværk på Frydenborgvej i snart fire år, og han har i hele perioden tilbudt at købe brugte cykler retur, når folk købte en ny cykel.

”Nu udvider vi recyclekonceptet i en ny forretning, hvor folk kan leje en stand, hvor de kan komme af med deres overflødige grej eller den gamle cykel. Vi lever af at sælge high-end produkter – og Sponz Recycle skal ses som et eksklusivt loppemarked,” siger Søren Heissel.

”Vores værksted er tilknyttet. De ansatte kan vejlede både sælgere og købere. Det bliver altså et loppemarked på den lækre måde med kvalitet og med sans for detaljen,” siger Søren Heissel.

Sponz Recycle bliver delt op i tre afdelinger: cykler, tøj og reservedele. Prisen for en stand bliver 300 kr. for 14 dage, dog med et særligt åbningstilbud i december. Salg af en cykel koster 500 kr. for ubegrænset tid. Derudover skal Sponz Recycle have en kommission på 15 pct. på salgsprisen. På cykler over 20.000 er kommissionen 10 pct.

”De cykler, vi taler om, er jo ofte sportscykler. Mange af vores kunder køber cykler til 20-60.000 kr., og tit sker der det, at du køber cykel nummer to, fordi du vil have en, der er bedre, eller fordi, der er sket noget i udviklingen af nye cykler. Samtidig har folk jo alverdens ting liggende, som de ikke bruger. Det kan være reservedele til cykler, solbriller, hjelme eller sko,” fortæller Søren Heissel.

De cykler, der bliver solgt og gensolgt i forretningen er mountainbikes, racercykler, gravel-bikes og børnecykler.

Genbrug er oppe i tiden

Den nye butik ligger side om side med den eksisterende Sponz MTB Center. Derfor er det de samme mekanikere og sælgere, der arbejder i begge butikker.

”Som jeg ser det, har kunden flere fordele af at sælge sit brugte grej gennem os. Dels har vi mekanikere, der kan gennemgå cyklerne, hvis man ønsker at sælge, og som kan sætte en reel pris. Man slipper for besværet med selv at stå for salget via internettet. Ved den type salg har man også risikoen for, at man slår cyklen op, og så går der ikke ret lang tid, før man har indbrud i sit skur,” siger Søren Heissel.

Også køberen slipper for usikkerhed ved at modtage vejledning af personalet.

”At købe en brugt cykel er tit forbundet med en masse usikkerhed. Her kan man spørge og få vores dom over cyklen,” siger han.

En snebold, der vokser

Søren Heissel er overbevist om, at genbrug er en trend, der kun vil blive stærkere:

”Man kan selvfølgelig spørge, om vi ikke mister kunder på at hjælpe vores kunder til at sælge brugt udstyr til hinanden, men jeg tror, at der, når dagen er omme, er så mange synergier i det, at snebolden må blive større. Selvfølgelig er der nogen, der vil købe en brugt cykel frem for en ny. Men så hjælper vi bare miljøet, så den risiko vil jeg gerne tage.”

Se mere på www.sponzrecycle.dk.

Publiceret 17 November 2018 10:00