På illustrationen ses det nye byggeri i øverste halvdel af billedet bag den hvide bygning ved søen.

På illustrationen ses det nye byggeri i øverste halvdel af billedet bag den hvide bygning ved søen.

Nye lejeboliger i fem etager bygges bag Slotskroen

i 2020 skal 100 lejeboliger stå klar på Slotsengen bag Jensens Bøfhus

Af
Mette Dolmer Thygesen

200 bekymrede borgere skrev i 2013 under på en indsamling af underskrifter imod et femetagersbyggeri bag ved slotskroen - et byggeri som nu - fem år senere ' bliver til virkelighed.

Det er ejendomsinvesteringsselskabet Dades, som investerer i det nye boligprojekt i Hillerød. Selskabet overtager i begyndelsen af 2020 projektet med 100 nye lejeboliger i det attraktive område i Hillerøds bymidte. Boligerne skal altså opføres hen over de kommende to år.

Vi ser frem til at investere i endnu et attraktivt boligprojekt i Hillerød og glæder os over at være med til at udvikle Hillerøds bymidte. Slotsengen bliver et flot og varieret byggeri, der vil fremstå som en integreret del af det gamle Hillerød

Den nye bebyggelse, som ligger bag Jensens Bøfhus i Slotsgade, får navnet Slotsengen efter placeringen mellem Slotsgade og Munkeengen. Boligprojektet består af ni huse i 3-5 etager med cirka 100 lejeboliger i størrelsen 65-120 kvadratmeter samt 65 tilhørende p-pladser.

De nye boliger er tegnet af arkitekt Claus Bjarrum og videreudviklet med projektforslag af Arkitema Architects. Dades overtager ejendommene som et nøglefærdigt projekt fra sælgerne Adapter ApS og G.V.L. Holding A/S i begyndelsen af 2020. Newsec Datea vil stå for udlejning og administration af de kommende boliger, oplyser Dades i en pressemeddelelse.

Tilpasset omgivelserne

Byggeriet er tilpasset omgivelserne, siger Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør i Dades, i pressemeddelelsen:

"Vi ser frem til at investere i endnu et attraktivt boligprojekt i Hillerød og glæder os over at være med til at udvikle Hillerøds bymidte. Slotsengen bliver et flot og varieret byggeri, der vil fremstå som en integreret del af det gamle Hillerød".

De nye boliger får ligesom de omkringliggende bebyggelser en bymæssig karakter med variation i størrelse, etager, farver og taghældning, og de bygges op omkring sluttede gårdrum med af grønne planter og træer. Dades har endvidere lagt vægt på, at ejendommen bliver opført i mursten med tilhørende tegltag for at passe ind i det eksisterende bybillede.

Da lokalplanen blev vedtaget i Hillerød Byråd i efteråret 2013, var der udover underskriftsindsamlingen kommet 14 høringssvar, hvoraf størstedelen pegede på højden på byggeriet som et problem. Men det fik ikke byrådet til at nøle:

"Hillerød by er ikke noget museum, men vi vil gerne bevare det gamle præg. Det er ikke en købstad, men en ny regionshovedstad - og det er det her byggeri et eksempel på. Det er jo ikke en New York-skyskraber, selvom det har kunnet lyde sådan i pressen. Det ligger i en lavning og fungerer som fire etager, ligesom nabohuset Slotsmøllen," sagde Socialdemokraternes Louise Colding Sørensen på mødet, hvor lokalplanen blev vedtaget.

SF var imod

Eneste parti, som ikke stemte for forslaget i 2013, var Socialistisk Folkeparti. Rikke Macholm begrundede det med, at partiet mener, byggeriet vil ødelægge et smukt område:

"Det er et særligt værdifuldt område på grund af beliggenheden tæt ved slottet. Et femetagers byggeri kan ikke undgå at tage udsyn, og hvis man ser byggeriet fra Leonora, vil det rage synligt op. Vi mener, man skulle have fortsat med kommuneplanen, som siger, der maksimalt skal bygges i tre etager.

Publiceret 14 November 2018 07:00