Brætspil er en af de aktiviteter, som man kan lave i fællesskab med andre, og det gør man tit i Ventilen. Foto: Ventilen

Brætspil er en af de aktiviteter, som man kan lave i fællesskab med andre, og det gør man tit i Ventilen. Foto: Ventilen

Ensomme unge mødes i Hillerød: Nye frivillige er på banen

Ventilen, hvor ensomme unge kan mødes, har været lukket og genåbnet et par gange. Nu er syv nye unge frivillige på banen og Ventilen har åbent hver mandag

Af
Anne Lønstrup

mødested ”Ventilen Hillerød er et sted, hvor der er søde mennesker at hænge ud med. Du får nogen at dele små og store ting med og nogen at spille spil, tage i biografen eller en tur i skoven med. Vi hygger os sammen, så du kan få styrket din selvtillid eller få øvet nogle af de sociale ting, du synes er svære.”

Sådan står der på Ventilens hjemmeside.

På Buevej 1 i Hillerød er syv unge frivillige parat til at følge ordene op med handling, når de hver mandag mellem 17 og 20.00 åbner for unge Hillerødborgere mellem 15 og 25 år, der trænger til at være sammen med andre unge.

Cecilie Skjøt Kristiansen på 20 år er en af de nye frivillige. Hun blev færdig med gymnasiet i sommer og bruger nu noget af sit sabbatår på at sætte liv i Ventilen.

”Jeg bor lige ved siden af Buevej 1, og så på Facebook, at Ventilen ville åbne igen. Jeg vidste, at det var et sted, hvor mange unge havde deres sociale liv, og det ville jeg gerne hjælpe med at få på at køre igen,” siger hun.

Frivillige besøger skoler

En del af filosofien bag Ventilen er, at selvtillid og selvhjulpenhed vokser, når man tager del i sociale arrangementer. Aktiviteterne i Ventilen spænder fra hygge på Buevej med fælles madlavning og brætspil til ture i byen.

”Vi får jo nogle penge fra den landsdækkende organisation Ventilen til f.eks. at gå ud at bowle eller gå på café,” fortæller Cecilie.

Efter perioden, hvor Ventilen i Hillerød var lukket, kræver det lidt ekstra fodarbejde at gøre opmærksom på tilbuddet. Ventilen har en facebookside, men de syv frivillige er også gået i gang med forskellige skolebesøg for at fortælle om initiativet.

”Vi unge frivillige har nogenlunde den samme alder, som de unge, der kommer i tilbuddet, og det betyder, at der ikke er ikke det store skel mellem os. Det føles næsten som at gå ud hver mandag med sine venner og finde på noget at lave i fællesskab,” slutter Cecilie.

Publiceret 08 November 2018 11:04

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr