Si Mu Yan og Xin Zhao fra Frederiksværk har åbnet sushi-restauranten Royal Taste i Slotsgade. Foto: Mdt

Si Mu Yan og Xin Zhao fra Frederiksværk har åbnet sushi-restauranten Royal Taste i Slotsgade. Foto: Mdt

Ny restaurant i Hillerød: Sushi med royal udsigt

Frederiksværk-par har åbnet Royal Taste i Slotsgade - sushirestaurant med udsigt til Frederiksborg Slot

Af
Mette Dolmer Thygesen

Hillerød har fået en ny sushirestaurant. Det er parret Si Mu Yan og Xin Zhao, som har slået dørene op for Royal Taste i Slotsgade 61 - med en også nærmest royal placering lige over for Frederiksborg Slot.

"Vi kiggede på lokaler rundt omkring i både Frederiksværk, København og Hillerød, men vi faldt for disse super flotte, lyse lokaler med den flotte udsigt til slottet. Det kan vi rigtig godt lide," fortæller Xin Zhao, som er daglig bestyrer af restauranten, mens kæresten Si Mu Yan er indehaver og chefkok.

Egen restaurant i seks år

Det kinesiske par, som har i alt tre børn, kom til Danmark for 16 år siden og har tidligere gennem seks år, fra 2011 til 2017, drevet en buffetrestaurant med kinesisk mad og sushi i deres hjemby Frederiksværk. De solgte dog restauranten, hvor der var travlt og masser af kunder, for halvandet år siden af personlige årsager:

"Jeg fik en svangerskabsforgiftning, da vi fik vores yngste datter, som i dag er tre år gammel, og det gav nogle udfordringer for familien at drive en travl restaurant samtidig," fortæller Xin Zhao.

Flot by

Familien havde brug for en pause som indehavere, så de solgte stedet, og Si Mu Yan har i mellemtiden suget erfaringer til sig som kok i sushi-branchen. Han har blandt andet arbejdet hos Sticks'n'Sushi i Tivoli Hotel i København. Nu, hvor datteren er blevet ældre, er de klar til at åbne deres eget sted igen, og valget faldt altså på Hillerød:

Restauranten ligger lige over for Frederiksborg Slot, så der er både en fin udsigt og en masse turister, der går forbi. Foto: Mdt

Restauranten ligger lige over for Frederiksborg Slot, så der er både en fin udsigt og en masse turister, der går forbi. Foto: Mdt

"Vi er også altid kommet meget i Hillerød og synes, det er en flot by. Og så bor her jo også flere mennesker end i Frederiksværk. Her i gaden går der mange forbi - både lokale og turister, som skal ind og se slottet," siger Xin Zhao.

Sushi ad libitum

Royal Taste, som ligger i lokalerne, hvor thairestauranten Galanga lukkede i august, har åbent både til frokost, eftermiddagskaffe og aftensmad. Der er i alt 80 siddepladser og legerum i restauranten, som er delt op i en caféafdeling og to restaurantafdelinger.

Restauranten, som åbnede 10. oktober, byder både på sushimenuer, sticks, varme retter med ris, kager, salater, takeawaybokse med mere. Gæsterne kan også købe sushi ad libitum, hvor de krydser af på en seddel, hvad de vil have, og så kommer tjeneren og serverer den ønskede sushi ved bordet.

"Nu håber vi, folk tager godt imod stedet," siger Xin Zhao.

Publiceret 01 November 2018 06:00