127 kommende boliger ved Hillerød Station skal hedde 'Campus'. Illustration: Presse

127 kommende boliger ved Hillerød Station skal hedde 'Campus'. Illustration: Presse

Ved Hillerød Station: Nyt byggeri med 127 lejeboliger

Boligudviklingsselskabet Balder bygger 127 nye lejeboliger centralt i Hillerød

byggeri Boligudviklingsselskabet Balder har erhvervet en byggegrund centralt i Hillerød. Planlægningen er i fuld gang, og allerede i midten af 2020 forventes 127 nye lejeboliger at stå færdige. ”Campus”, som byggeriet kaldes, bliver Balders første danske ejendom uden for københavnsområdet.

Valget er faldet på Hillerød, fordi byen er rig på uddannelses-, erhvervs- og kulturelle tilbud, fortæller Jacob Hovmøller, projektchef i Balder, i en pressemeddelelse.

"Kombineret med den gode infrastruktur og de naturskønne omgivelser er dette en attraktiv beliggenhed både på nuværende tidspunkt og i fremtiden. Vi oplever i stor stil, at det er disse kvaliteter, vores lejere efterspørger. Derfor er det med stor glæde og stolthed, at vi ser frem imod at udvikle og opføre moderne kvalitetsboliger i en dynamisk og attraktiv by som Hillerød".

Ved stationen

Byggeriet opføres i den nye bydel Stationszonen, der foruden at ligge lige ved Hillerød station også er i gåafstand fra både SlotsArkaderne og Frederiksborg Slot. Bydelen skal rumme Nordsjællands nye campusområde, og på kommunens hjemmeside kan man læse mere om visionen: ”Stationszonen skal transformeres til et visionært inspirerende bymiljø med liv og puls, hvor mennesker mødes og udveksler idéer og viden, og modtager ny information”.

Boligerne kaldes 'Campus' og får adressen studiestræde 3-27, men Balder betegner det som -familieboliger' frem for studieboliger.

Opstart i efteråret

Balders byggeri opstartes i efteråret 2018 og færdiggøres medio 2020. De første lejere forventes dog allerede at kunne flytte ind i første etape ved begyndelsen af 2020.

Den færdige ejendom kommer til at bestå af en trekantet karré i 3-5 etager med afrundede hjørner og i varierende højde. Samlet bliver ejendommen på 10.650 kvadratmeter boligareal, hvor lejlighederne på grund af formen på ejendommen bliver meget varierende i deres udformning og størrelse- fra toværelseslejligheder på 50 kvadratmeter til fireværelses på 110 kvadratmeter.

Der bliver udgang til terrasser eller altaner, fra stort set alle lejemål, og dertil kommer en fælles tagterrasse og gårdmiljø.

Team bag projektet:

- Balder (Bygherre)

- Raundahl & Moesby (Totalentreprenør)

- Sjælsø Management (Udvikler -og bygherrerådgiver)

- Holscher Nordberg (Arkitekt)

- MOE (Ingeniør)

Balder Danmark A/S:

er datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge og Finland.

Balder er ekspanderet meget hurtigt siden sin opstart i 2005 - fra en ejendomsportefølje på ca. 60 ejendomme til nu at eje og administrere omkring 1.200 ejendomme.

Balder har de seneste år erhvervet flere ejendomme samt påbegyndt opførelse af flere nybyggede ejendomme i København og resten af Skandinavien. Seneste milepæl i Fastighets AB Balders ekspansion er tilføjelsen af 7 hoteller udenfor Skandinavien, nærmere bestemt Tyskland.

Publiceret 30 October 2018 19:00